PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: «Να εφαρμοστούν οι νόμοι»


“Να εφαρμοστούν οι νόμοι”, “να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου” και “να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”, ζήτησε ο πρωθυπουργός.

“Να εφαρμοστούν οι νόμοι”, “να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου” και “να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”, ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες. “Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς”, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

«Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα», δήλωσε ο πρόεδρος της συνόδου των Πρυτάνεων Θ. Παπαθεοδώρου, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας ότι οι επαφές με όλους τους φορείς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση.

«Αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα», ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης, στη Βουλή, ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν, κυρίως, από τον νόμο, την ευθύνη να φυλάσσουν το άσυλο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

Στο μεταξύ, ο Χρ. Παπουτσής τονίζει ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής».

Να ανακοινώσει άμεσα μέτρα υπέρ των μεταναστών, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών η Αλ. Παπαρήγα, αλληλεγγύη στους μετανάστες εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως αυτό ισχύει σήμερα, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment