PeristeriNews.gr
Απόψεις

Γ. Βερναδάκη: Πετυχημένη «σοσιαλιστική» συνταγή: δημιουργία σκηνικού απόλυτου πανικού


Άρθρο του πρώην Διοικητή ΟΑΕΔ – Αναπληρωτή Τομεάρχη για την Εργασία της Νέας Δημοκρατίας, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ιλίου

Το κόλπο είναι πλέον γνωστό! Κάθε φορά που το Πασόκ επιθυμεί να επιβάλει νέα, άγρια χαράτσια στους Έλληνες πολίτες ακολουθεί την ίδια, δοκιμασμένη, και γιατί όχι, πετυχημένη «σοσιαλιστική» συνταγή: δημιουργία σκηνικού απόλυτου πανικού.

Σωρηδόν δηλώσεις (πρωτοκλασάτων;) στελεχών του Πασόκ, για αδυναμία εξασφάλισης της επόμενης, πολυπόθητης δόσης του δανείου, για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, για χρεοκοπία της χώρας και συνακόλουθη στάση πληρωμών (βλ. κα. Δαμανάκη, κα. Διαμαντοπούλου, κ. Λοβέρδος, και πολλοί άλλοι).

Η συνέχεια είναι επίσης γνωστή: τα spreads και τα CDS εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη, με αποτέλεσμα η εφαρμογή των επαχθέστατων μέτρων να εμφανίζεται ως μονόδρομος. Ας δούμε όμως ποιά είναι τα επαχθή αυτά μέτρα που το Πασόκ επιβάλλει δίχως φειδώ στους Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για κεκαλυμμένες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας, για εξοντωτική και πολλαπλή φορολόγηση, με πλέον πρόσφατο και κατάφορα αντισυνταγματικό μέτρο, το τέλος ακίνητης περιουσίας που μετατρέπει τους ενοικιαστές σε εισπράκτορες φόρων υπέρ του δημοσίου. Και προς τι όλα αυτά τα εισπρακτικά μέτρα;

Μα προφανώς προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την αποπληρωμή των δανείων! Ποιών δανείων;; Αυτών που απερίσκεπτα και ανερρυθρίαστα πήραν οι διαχρονικές κυβερνήσεις του Πασοκ και που κατασπατάλησαν ποικιλοτρόπως. Και όλα αυτά σε ένα κλίμα διαρκούς ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας, που ολοένα και βαθαίνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν ένα μήνα το Πασοκ διατεινόταν πως η ύφεση για το β΄ τρίμηνο του 2011 θα ξεπερνούσε τις προβλέψεις τους και θα έφθανε στο 6,9% του ΑΕΠ. Λίαν προσφάτως παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθος και η μείωση του ΑΕΠ άγγιξε το 7,3%, χωρίς όμως να μαςδιαβεβαιώνουν ότι είναι και το τελικό ποσοστό.

Παράλληλα, η εργασία απαξιώνεται πλήρως. Το Πασοκ ετοιμάζεται να απολύσει 40 χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, την ίδια ώρα που, με προπέτασμα τους αργυρώνητους της ΓΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, και των ΜΚΟ, «προσλαμβάνει» 55 χιλιάδες ανέργους και αγρότες με πεντάμηνες συμβάσεις των 25 ευρώ ημερησίως στους ίδιους δήμους. Και μέσα σε όλα αυτά αξίζει να επισημάνει κανείς την ειρωνεία της παρούσας κατάστασης.

Ο Έλληνας πολίτης καλείται καθημερινά να εισφέρει τον οβολό του για την αποπληρωμή των δανείων. Την ίδια στιγμή οι συνθήκες που διαμορφώνονται για μισθωτούς , συνταξιούχους και ανέργους είναι τέτοιες που η πλειοψηφία θα αδυνατεί λίαν συντόμως να αποπληρώσει τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, οπόταν και οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακινήτων.

Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ομολογία απόλυτης κυβερνητικής ανικανότητας, τότε τι συνιστούν; Η κυβέρνηση του Πασοκ δενέχει νομιμοποίηση για τα μέτρα που επιβάλλει. Η Αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική, έχει και τη νομιμοποίηση και την υποχρέωση να τη σταματήσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment