PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων στους Δήμους


Τα φαινόμενα εντείνονται από την κυκλοφορία ανασφάλιστων Δημοτικών οχημάτων, χωρίς να έχουν περάσει Κ.Τ.Ε.Ο. ή που οδηγούνται από αναρμόδιους

Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στους Ο.Τ.Α. παρουσιάζουν αύξηση κατά το 2011 σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ εντείνονται φαινόμενα που αφορούν σε κυκλοφορία ανασφάλιστων Δημοτικών οχημάτων, χωρίς να έχουν περάσει Κ.Τ.Ε.Ο. ή που οδηγούνται από αναρμόδιους.

Τα παραπάνω φαινόμενα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων, απειλώντας τη ζωή των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε σχετική της ανακοίνωση.

Η Ένωση επισημαίνει ότι έκρουσε εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας τόσο από τους Δήμους όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να λάβουν άμεσα μέτρα ή να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, να αποτραπούν νέα θανατηφόρα και να μειωθούν συνολικά τα εργατικά ατυχήματα.

«Η τελευταία παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έγινε μετά το δυστύχημα στο Δήμο Ναυπλίου. Το τρίτο κατά σειρά εντός του 2011, όταν το 2010 καταγράφηκε ένα και το 2009 δύο. Από στοιχεία δε του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) προκύπτει ότι, εντός του πρώτου 5μηνου του τρέχοντος έτους γνωστοποιήθηκαν 55 εργατικά ατυχήματα στους Ο.Τ.Α., ενώ τα προηγούμενα χρόνια, 143 και 167 αντίστοιχα» σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις επισημάνσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης-Σ.ΕΠ.Ε., έστειλε εγκύκλιο σε όλους τους Ο.Τ.Α καλώντας τους να συμμορφωθούν άμεσα με τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και να λάβουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment