PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αξιόπιστη ξανά η Ελλάδα


Μεγάλη διαφορά στο κλίμα για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός φέτος, σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε πριν από ένα χρόνο.

Μεγάλη διαφορά στο κλίμα για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός φέτος, σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε πριν από ένα χρόνο.

Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έδινε στο φετινό Νταβός για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε: “η επιστροφή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τους Ελληνες απεσταλμένους στο Νταβός, “φέτος το κύριο στοιχείο δεν ήταν η εικόνα της Ελλάδας, διότι όλοι διαπίστωσαν ότι στη χώρα μας έχουν γίνει πολλές αλλαγές και έδειξαν να κατανοούν τα σημαντικά αποτελέσματα που ειχαμε στην οικονομία”.

Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους απο τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται “στο τραπέζι” των συζητήσεων επεσήμανε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές. «Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται».

Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μία από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment