PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η πορνεία στην Ελλάδα


Σοκ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προκαλούν οι εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2.000 εκδιδόμενες γυναίκες στην Αθήνα έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV.

Σοκ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προκαλούν οι εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2.000 εκδιδόμενες γυναίκες στην Αθήνα έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV, όμως παράλληλα στη Θεσσαλονίκη η πεζοδρομιακή πορνεία ανθεί, χωρίς να γίνεται κανένας υγειονομικός έλεγχος ή κάποια προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η πεζοδρομιακή πορνεία, που εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο τετράγωνο Αναγεννήσεως – Μοναστηρίου- Δάφνης – Δυτικής Εισόδου, μπορεί να είναι η υγειονομική βόμβα της Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς ουδείς ασχολείται με το φαινόμενο.

Σε 24ωρη βάση ιερόδουλες κάνουν πεζοδρόμιο προς άγρα πελατών, χωρίς να έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κάτι που σημαίνει ότι ουδείς γνωρίζει αν κάποιες από αυτές διασπείρουν τον ιό του AIDS ή και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι οι ηπατίτιδες Β και C, η σύφιλη κλπ. Στη Θεσσαλονίκη μόνο 200 γυναίκες έχουν λάβει τη σχετική αδειοδότηση και πιστοποίηση για να εκδίδονται νόμιμα, κι αυτές δουλεύουν κυρίως στους 29 οίκους ανοχής που διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Οι δεκάδες άλλες, που εκδίδονται στους δρόμους ή προσφέρουν υπηρεσίες «κατ’ οίκον» μετά από τηλεφώνημα ή δραστηριοποιούνται σε κάποια δήθεν «ινστιτούτα ομορφιάς», δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως υγειονομικό έλεγχο.

Όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής στην εφ. Μακεδονία, υπάρχουν περίπου 20 συγκεκριμένες γυναίκες που καθημερινά κάνουν πεζοδρόμιο στη γειτονιά τους, ενώ σ’ αυτές προστίθενται μερικές δεκάδες άλλες τις οποίες μεταφέρουν με φορτηγάκια διάφορα κυκλώματα μαστροπών. «Αυτές οι γυναίκες είναι ξένες, κυρίως Βουλγάρες, και με το που αποβιβάζονται από τα αυτοκίνητα κάνουν πιάτσα στα πεζοδρόμια της Μοναστηρίου και της Αγίων Πάντων», υποστηρίζουν.

Η «Πρωτοβουλία κατοίκων περιοχής Αγίων Πάντων – Αγίας Κυριακής», που συστάθηκε από δημότες και απέκτησε προσφάτως γραφεία, ξεκίνησε νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με συγκεντρώσεις ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες. Οργανώνει δράσεις για την απομάκρυνση της πεζοδρομιακής πορνείας, των παράνομων οίκων ανοχής και των χρηστών ναρκωτικών ουσιών και διεκδικεί την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία συνθηκών ποιότητας ζωής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment