PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Αναπλάστηκε το Πεδίον του Αρεως


Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Πεδίου του Αρεως πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Υπερνομαρχία Αθηνών, παρουσιάζοντας το έργο της ανάπλασης του ιστορικού πάρκου, που φιλοδοξεί να βάλει τη δική του σφραγίδα του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.

Το μεγαλύτερο και ιστορικότερο πάρκο της Αθήνας, το Πεδίον του Άρεως, ανακαινίστηκε και αναπλάστηκε, υπό της οδηγίες του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, και πλέον αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου, εφάμιλλο των μεγαλύτερων πάρκων του εξωτερικού, ανοιχτό και ασφαλές για όλους τους πολίτες.

Φυτεύτηκαν 1.200 δέντρα, 50.000 ανθόφυτα, 7.500 θάμνοι και 2.500 τριανταφυλλιές, ενώ προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εδαφοκάλυψης. Ξηλώθηκαν 22.650 τ.μ. ασφάλτου στις παλιές διαδρομές και στη θέση της μπήκε χώμα, ενώ τοποθετήθηκαν παράλληλα 8.800 τ.μ. μαρμαροκυβόλιθοι και 3.800 τ.μ. γρανιτοκυβόλιθοι.

Πέρα από το μοναδικό περιβαλλοντικό και αισθητικό αποτέλεσμα των έργων, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάρκο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν της πόλης, γεγονός που το καθιστά, κυριολεκτικά, μια όαση στο κέντρο της Αθήνας.

“Παραδίδεται στους Αθηναίους ένα έργο κόσμημα. Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας ανακαινισμένο και αναπλασμένο. Ευχόμαστε οι Αθηναίοι να το ζήσουνε να το χαρούνε και να το προστατεύσουνε”, δήλωσε η κα Ντίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, στην σημερινή παρουσίαση του πάρκου.

Το πεδίο του Άρεως, σήμερα είναι πλήρως φωταγωγημένο, φυλασσόμενο και ασφαλές. “Το πάρκο αυτή τη στιγμή φυλάσσεται από εταιρεία security. Υπάρχει εταιρεία συντήρησης και καθαριότητας”, τόνισε η κα Μπέη, ενώ επεσήμανε και την σημαντική προσφορά εθελοντών που βοηθούν στην φύλαξή του: “Έχουμε ζητήσει από τον κόσμο να προσφέρει εθελοντικά εργασία και έχουμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε ένα σώμα εθελοντών από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προσφέρθηκαν για κάποιες ώρες να φυλάσσουν το πάρκο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment