PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης


Πάμε μπροστά! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πάμε μπροστά! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες, που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη για το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς, που για πρώτη φορά έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο είτε ήταν η πρώτη τους ψήφος είτε προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Πέτυχαν τη χειραφέτησή τους από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, έδειξαν αντοχή σε πιέσεις, εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι νιώθουμε βαριά την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και τους καλούμε σε συστράτευση στα μέτωπα πάλης.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συντρόφους και συναγωνιστές που το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έφεραν τη φωνή του ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού εκεί όπου ζει και εργάζεται ο λαός του Περιστερίου.

Η σημαντική εκλογική άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό και ιδιαίτερα στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο καταδείχνει την αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ στο λαό, τις δυνατότητες που έχουμε αλλά και τις ευθύνες που επωμιζόμαστε. Και κατά την προεκλογική περίοδο διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότερο οι λαϊκές μάζες προσβλέπουν στο ΚΚΕ και στην πολιτική του πρόταση για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που γίνεται πιο αναγκαία και πιο ρεαλιστική.

«Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις».

Είναι φανερό ότι μεγάλο μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας από την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εκφράστηκε με αποχή από τις εκλογές ή με λευκό – άκυρο ψηφοδέλτιο. Αυτό το τμήμα του λαού έκανε ήδη μισό βήμα για τον απεγκλωβισμό του από τα κόμματα του δικομματισμού. Είναι καθήκον μας να απευθυνθούμε σ’ αυτούς και να τους πείσουμε να ολοκληρώσουν το βήμα. Να τους δώσουμε το χέρι, να τους τραβήξουμε στη μεριά του ταξικού κινήματος στην κατεύθυνση της ρήξης με το σύστημα και της ανατροπής του, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Θέλουμε να μιλήσουμε ακόμη σε όσους δεν ξεπέρασαν τις αυταπάτες για τους δήθεν «ανεξάρτητους» και «αυτοδιοικητικούς» και παρέμειναν έτσι στην αυλή του δικομματισμού. Να τους αποδείξουμε ότι η ψήφος αυτή δε δίνει πολιτική διέξοδο, αφού η πραγματική αντίθεση στην οικονομία, στην κοινωνία γενικότερα, βρίσκεται ανάμεσα στα μονοπώλια, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μια, και τον εργαζόμενο λαό, από την άλλη.

Οι εργαζόμενοι του Περιστερίου, όπως και όλος ο λαός, θα αντιμετωπίσει άμεσα ένα νέο κύμα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων με ένταση και του αυταρχισμού, καθώς η κρίση θα οξυνθεί. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη να αντιτάξουμε ένα πιο ισχυρό ριζοσπαστικό λαϊκό ρεύμα, ικανό να βάλει εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει το δρόμο στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει, θα αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά και τοπικά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, που κλιμακώνεται με το Mνημόνιο και τον «Καλλικράτη».

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο.

Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment