PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση προϊόντων προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα:

Ανάκληση προϊόντος κιμά κοτόπουλου

Στην ανάκληση προϊόντος κιμά κοτόπουλου προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από ελέγχους ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ», με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το ανωτέρω προϊόν διακινείται από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Ο φορέας απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση παιδικού σερβίτσιου

Την ανάκληση παιδικού σερβίτσιου από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια, ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση του προϊόντος. Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων (πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία «NAVA eco Bamboo Kid sets», με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος, το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ανάκληση ποτηριών και πιάτων

Στην ανάκληση των προϊόντων «Ποτήρι με ίνες από μπαμπού» και «Πιάτο με ίνες από μπαμπού» προχωρά ο ΕΦΕΤ, ο οποίος ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας, τα εν λόγω προϊόντα διατέθηκαν από την εταιρεία “Jumbo A.Ε.Ε.”.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Leave a Comment