PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αισχρή πολιτική εκμετάλλευση και ψηφοθηρικού καιροσκοπισμού


Η δημοτική κίνηση «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ανατροπή στο Περιστέρι” χαρακτηρίζει την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την ίδρυση μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο νεόδμητο Ιατρικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Περιστερίου, ακολούθησε η εξίσου αιφνιδιαστική αναβολή των προεκλογικών της εγκαινίων

Οι ανάγκες των δημοτών του Περιστερίου για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ταυτόχρονα οι ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων – επίσης δημοτών του Περιστερίου – για ιατρική φροντίδα, έγιναν αντικείμενο αισχρής πολιτικής εκμετάλλευσης και ψηφοθηρικού καιροσκοπισμού τόσο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης.

Δυο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την ίδρυση μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο νεόδμητο Ιατρικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Περιστερίου, ακολούθησε η εξίσου αιφνιδιαστική αναβολή των προεκλογικών της εγκαινίων. Η δημοτική κίνηση «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ανατροπή στο Περιστέρι», έχοντας ασκήσει έντονη κριτική για την καθυστέρηση στελέχωσης και λειτουργίας του Κέντρου Υγείας κι έχοντας αναπτύξει πολύμορφες δράσεις γι αυτό το σκοπό, θεωρεί ότι:

1) Οι συμπολίτες μας που είναι εθισμένοι σε ουσίες (παιδιά της διπλανής πόρτας) χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας, σε εξειδικευμένους χώρους, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, επιστημονική στήριξη και στελεχικό – ιατρικό δυναμικό.

2) Για την υλοποίηση των παραπάνω απαιτείται πολιτική βούληση για λήψη μέτρων ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα και άλλα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες μας, απαιτούνται πολιτικές και μέτρα πρόληψης, αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξής τους.

Επιπλέον είναι απαραίτητος ένας σοβαρός σχεδιασμός, μελέτη και έμπρακτη στήριξη των προνοιακών υποδομών για κάθε κοινωνική ομάδα.

Αποδεικνύεται ότι, ούτε η κυβέρνηση του μνημονίου και των κοινωνικών περικοπών, ούτε ο απερχόμενος Δήμαρχος του Καλλικράτη είναι ικανοί να ασχοληθούν με την στοιχειώδη σοβαρότητα, τον εξίσου στοιχειώδη σεβασμό και την αποτελεσματικότητα που απαιτεί ένα τόσο σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι η εξάρτηση από ουσίες. Γι αυτούς υπεράνω όλων η ψηφοθηρία. Ντροπή!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment