PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ήττα της Χίλαρι Κλίντον στη Βιρτζίνια


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, καθώς ο Μπέρνι Σάντερς νίκησε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια, θέτοντας νέα εμπόδια στην πορεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών προς τον Λευκό Οίκο.

Παρά τη χθεσινή ήττα ωστόσο, η Κλίντον εξακολουθεί να θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Η νίκη του Σάντερς στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τους ειδικούς, προαναγγέλλει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Κλίντον με τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και σε άλλες πολιτείες, όπως η Πανσυλβάνια και το Οχάιο.

Από την πλευρά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει γλιτώσει από το βραχνά των εσωκομματικών αντιπάλων, λοιδόρησε την Κλίντον για την ήττα της, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τον Σάντερς». Όσον αφορά την αντιπροεδρία, ο εκκεντρικός πολιτικός – επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχει μειώσει τον αριθμό των υποψηφίων σε πέντε άτομα.

Αύριο μάλιστα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ο οποίος προς το παρόν, αρνείται να του παράσχει πολιτική στήριξη. «Δεν μπορούμε απλώς να προσποιούμαστε ότι είμαστε ενωμένοι όταν ξέρουμε ότι δεν είμαστε» δήλωσε ενδεικτικά, καταδεικνύοντας τον διχασμό που έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα Τραμπ στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment