PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έντονη αντιπαράθεση


Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Ο κ. Παπακωσταντίνου διαβεβαίωσε ότι θα έρθουν στη Βουλή όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προσθέτοντας ότι μοναδικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι το δημόσιο συμφέρον.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι είναι εκφραστής μιας “συντηρητικής, οπισθοδρομικής και μίζερης αντίληψης που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει σε αυτή τη χώρα”, αντίληψη με την οποία “η κυβέρνηση ποτέ δεν συμβιβάστηκε για αυτό και προχωράει μπροστά”.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό και την εξουσιοδότηση του για να εκποιήσει δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ, και υποστήριξε ότι “το Βατοπέδι ωχριά μπροστά σε αυτό που πάει να κάνει τώρα”.

“Γιατί δεν ζητάτε την γνώμη του ελληνικού λαού, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε με απευθείας εκλογές, για να πάρετε την απάντηση του για τις αποφάσεις σας που θα δεσμεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών;” σημείωσε, ο κ Τσίπρας.

“Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό για 4 χρόνια. Έχουμε λοιπόν τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει. Εκεί λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι”, αντέτεινε ο υπουργός Οικονομίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται το πρόβλημα που έχει η χώρα σχετικά με το δημόσιο χρέος και ποιες διαφορετικές λύσεις προτείνει για την μείωση του.

“Εμείς λέμε δεν πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος γιατί δεν ευθύνεται. Ζητάμε να γίνει μια σοβαρή διαδικασία με εξονυχιστικούς ελέγχους όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί”, απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment