PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ένταξη έργων της Δυτικής Αθήνας στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής)


Αποφάσισε σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22-09-2011 η 25η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου μεταξύ άλλων:

α) παρουσιάστηκε το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας και β) συζητήθηκε η απένταξη έργων από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής).

Όσον αφορά το ρυθμιστικό σχέδιο, παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΟΡΣΑ κ. Ι. Πολύζο οι αρχές, οι στόχοι, οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα/Αττική 2021.

Το Νομοσχέδιο τίθεται σε διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα (Περιφέρεια, Δήμοι, κοινωνικοί φορείς, Μητροπολιτικές Επιτροπές κλπ.) και θα ψηφιστεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με θέμα το ρυθμιστικό σχέδιο συνεδριάζει τη Δευτέρα 26-09-2011 στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας, και η Μητροπολιτική Επιτροπή Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά με την απένταξη έργων από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας: Απεντάχθηκαν 16 έργα τα οποία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής). Τα έργα αυτά θα εκτελεστούν με συγχρηματοδοτούμενους πόρους από κοινοτικά κονδύλια (90 – 95%) και την Περιφέρεια Αττικής.

Από τα 16 έργα της Περιφέρειας, τα 4 αφορούν τη Δυτική Αθήνα και είναι τα παρακάτω (είναι η πρώτη φάση, θα επακολουθήσει και ένταξη νέων έργων):

1) Διάνοιξη Λεωφόρου Θηβών από οδό Αγίου Νικολάου έως τη Λ. Φυλής (διαδημοτικό έργο των Δήμων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού), μήκους 1.675 μέτρων.Τα βασικά στοιχεία της προς κατασκευή οδού αφορούν διαχωριζόμενη κυκλοφορία με νησίδα πλάτους 4 μέτρων, δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού.Το παράπλευρο οδικό δίκτυο το οποίο επίσης και κατασκευάζεται για την εξυπηρέτηση των παρόδιων, απαρτίζεται από 7 service roads (SR) εκατέρωθεν της κύριας οδικής αρτηρίας, με μία λωρίδα κυκλοφορίας και λωρίδες στάθμευσης κλπ. Δαπάνη 11.300.000 €

2) Κατασκευή 5ου βρεφονηπιακού σταθμού (Δ. Αιγάλεω).Βρίσκεται σε φάση εκτέλεσης αφού τον Αύγουστο έλαβε χώρα η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με ανάδοχο εταιρεία. Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 1.099.099 €. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών φροντίδας παιδιών κλπ.

3) Ανακατασκευή πλατείας Ρίμινι και διαμόρφωση Α. Παναγούλη (Δ. Ιλίου). Είναι έργο επιλέξιμο για ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής Βάσει των κριτηρίων ωριμότητας. Αποσκοπεί στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της προσβασιμότητας επί της οδού Θηβών κλπ. Δαπάνη 681.526,00 €

4) Ανάπλαση-Δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διασφάλιση προσβασιμότητας επί της οδού Θηβών (Τμήμα από Ιδομενέως έως Αγ. Νικολάου) Δ. Ιλίου. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της προσβασιμότητας επί της οδού Θηβών κλπ. Δαπάνη 756.761,00 €.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου τόνισε: «Σε μια περίοδο ύφεσης, βαθύτατης οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικής ανασφάλειας, η αναστροφή της πορείας και η ανάπτυξη της χώρας και μάλιστα ταχύτατα, είναι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα. Η ύπαρξη για χρόνια ‘’παρκαρισμένων έργων’’ και η μη υλοποίησή τους από τα διάφορα προγράμματα και προϋπολογισμούς ήταν μια λανθασμένη πολιτική που πρέπει να αλλάξει.

Επόμενα λοιπόν, και ορθά, η Περιφέρεια Αττικής και με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προχώρησε σε επανεκτίμηση 16 έργων (ανάμεσα σε αυτά 4 που αφορούν τη Δυτική Αθήνα), σε απένταξή τους από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ένταξή τους στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής). Απομένει στο επόμενο διάστημα και όπως έχει σχεδιαστεί να ενταχθούν και νέα ώριμα-επιλέξιμα έργα για άμεση υλοποίηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment