PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άριστα οργανωμένη η χθεσινή απόπειρα – Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.


Τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας ψάχνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας ψάχνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού σε συνεργασία με τέσσερα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» δίνει νέα απτά δείγματα γι αυτό που η αστυνομία γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθεί να αποδείξει.

Αρχικά υπάρχουν οι βαρύτατες ευθύνες -που μένει να προσωποποιηθούν προφανώς στη διοίκηση και σε εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού- για το τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι και τρία μαχαίρια στα χέρια αυτών που έκαναν την απόπειρα.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας υπογράμμισε ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η χθεσινή απόπειρα αποδεικνύει ότι υπάρχει όσμωση μεταξύ των δύο χώρων.

Αυτό το οποίο είναι εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση και αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων είναι το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν μεταφερθεί μόλις τις τελευταίες ημέρες στον Κορυδαλλό καθώς το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει ενοποιημένα πλέον τις δικογραφίες τους. Η διαδικασία είχε οριστεί αρχικά για τις 5 Δεκεμβρίου αλλά τελικά μετατέθηκε για τις 27 του μήνα.

Ετσι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο που αποκαλύπτει ότι η συνεργασία ατόμων από τον ποινικό χώρο και κρατουμένων «ανταρτών πόλης» έχει περάσει σε μια νέα φάση. Οι ίδιοι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι η προσέγγιση του Παναγιώτη Βλαστού με τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία είναι εντυπωσιακή καθώς έως τώρα όλοι γνώριζαν ότι μεταξύ τους υπήρχε ιδεολογική άβυσσος και διαφορετική πολιτική προσέγγιση. Εκτιμούν ότι την μεταξύ τους επαφή έχει κάνει άλλος κρατούμενος για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου που διατηρεί επαφή εδώ και χρόνια με τον αυτοαποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το όπλο είχε μπει στον Κορυδαλλό σε προγενέστερο χρόνο. Πάντως, η έρευνα γι΄ αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από χθες, ενώ οι 5 κρατούμενοι έχουν οδηγηθεί στο Πειθαρχείο των Φυλακών.

Το χρονικό της ομηρείας

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, την ώρα του επισκεπτηρίου, περισσότεροι από 10 συγγενείς κρατουμένων βρίσκονταν στην αίθουσα όπου συναντούσαν τους συγγενείς τους, όταν ο Παναγιώτης Βλαστός με τέσσερις κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» σε μια συντονισμένη ενέργεια προσπάθησαν να αποδράσουν.

Και οι πέντε κινήθηκαν συντονισμένα προς το εξωτερικό τοιχίο της φυλακής. Η άμεση αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν οι επίδοξοι δραπέτες.

Οταν έκλεισαν την πόρτα πίσω τους εγκλώβισαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο, καθώς και τους επισκέπτες. Αποκλεισμένοι ήταν και οι άλλοι εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα που έτυχε να έχουν βάρδια το απόγευμα, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στο λογιστήριο, καθώς η έξοδος είχε «καταληφθεί».

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να αποκλείσουν το σωφρονιστικό κατάστημα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αποκλείστηκαν και όλοι οι γύρω δρόμοι. Στη φυλακή πήγε και εισαγγελέας, καθώς και ένας διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι πέντε παραδόθηκαν. Οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο Πειθαρχείο της φυλακής, ενώ οι επισκέπτες οδηγήθηκαν προς ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά, προκειμένου να εξεταστεί αν κάποιος είχε σχέση με την εισαγωγή του όπλου στον Κορυδαλλό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment