PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«΄Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν»


Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε… ποντίκι! Επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου.

Πολύν κουρνιαχτό σηκώνει ο δήμαρχος Παχατουρίδης ανεμίζοντας μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το χαράτσι μέσω λογαριασμών ΔΕΗ. Την ώρα που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας κλιμακώνει την καταλήστευση του λαού αυτός πανηγυρίζει και μιλά για δικαίωση!

Ποιο ήταν το αίτημα για το οποίο ο δήμαρχος «δικαιώθηκε» και μάλιστα «πανηγυρικά (!)»; Να μην κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα σε «ανήμπορους» και «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» όπως λέει στην ιστοσελίδα του Δήμου! Ο δήμαρχος Παχατουρίδης συμφωνεί δηλαδή να εισπράττει το κράτος χαράτσια από το λαό του Περιστερίου με άλλα μέσα: μέσω ΔΟΥ ή εισπρακτικών εταιρειών εκβιάζοντας με τη φορολογική ενημερότητα, τρομοκρατώντας το λαό με κατασχέσεις κλπ.

Αυτό ομολογεί ορθά-κοφτά στη μακροσκελέστατη, πανηγυρική δήλωσή του. Λέει: «ο Δήμος δεν έχει ευθύνη για το τι θα γίνει με το χαράτσι, διότι η απόφαση του ΣτΕ δε “θωρακίζει” τον πολίτη απέναντι στο χαράτσι»!

«Άνθρακες ο θησαυρός» δηλαδή! Την ώρα άλλωστε που ο κ. Παχατουρίδης αναπαυόταν στις δάφνες του, κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ συνέχιζαν τον εκβιασμό δίνοντας προτεραιότητα στην είσπραξη του χαρατσιού και όχι του ρεύματος, αναστέλλοντας την «τελική» δικαίωση του δημάρχου!

Είναι προφανές, ότι ο δήμαρχος Παχατουρίδης έβαλε τον πήχη χαμηλά και πέρασε από κάτω!

Το ρεύμα στα λαϊκά σπίτια το προστάτεψε και το προστατεύει ο λαός του Περιστερίου με τις κινητοποιήσεις του, που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, στη ΔΕΗ, στις γειτονιές και όπου αλλού απειλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Πρόβλημα δεν είναι μόνο η απειλή για διακοπή ρεύματος αλλά είναι το ίδιο το χαράτσι!

Η νίκη θα είναι του περιστεριώτικου λαού και θα είναι η κατάργηση του χαρατσιού-ΔΕΗ και των άλλων χαρατσιών που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπών προθύμων φορτώνουν στο λαό.

Υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής!

«Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους “εκεί πάνω”, με τους ανθρώπους του υπουργείου Οικονομικών» ισχυρίζεται, ανακριβώς, ο δήμαρχος Παχατουρίδης. Το σωστό είναι ότι έχει και παραέχει! Συνεταιράκια είναι! Ως διοίκηση στο Δήμο Περιστερίου υλοποιεί ακριβώς ό,τι αποφασίζει η κεντρική εξουσία σε βάρος του περιστεριώτικου λαού. Απολύσεις εργαζομένων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, «δουλεμπόριο» μέσω ΜΚΟ, περικοπές αποδοχών και κοινωνικών δαπανών, ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και παιδικών σταθμών, επιβολή φόρων, τελών και χαρατσιών κλπ.

Καμιά αυταπάτη! Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση στην ίδια αντιλαϊκή ρότα βαδίζουν! Στη ρότα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Καμιά αναμονή! Οι εργαζόμενοι και ο λαός συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) να καταργήσει τα χαράτσια, να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική που ληστεύει το λαό για την πλουτοκρατία.

Καμιά κυβερνητική διαχείριση στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα.

Άλλος δρόμος ανάπτυξης τώρα!

Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που μόνο αυτοί παράγουν. Με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Με κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία με βάση τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις ανάγκες του λαού. Με λαϊκή οικονομία δηλαδή και λαϊκή εξουσία που θα οδηγήσει σε αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Μόνο έτσι θα δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Ελεύθερο χρόνο για μόρφωση και ψυχαγωγία. Δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, παιδική φροντίδα. Φθηνή και ποιοτική λαϊκή κατοικία – φθηνή και υγιεινή διατροφή.

Ο λαός έχει τη δύναμη! Οργάνωση παντού! Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment