PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για την τραγωδία της Αίγινας


Την ώρα που δεκάδες ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τα δεδομένα.

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο αφήνει κενά για το ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο σκαρί. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Αστυνομίας προς το Λιμεναρχείο της Αίγινας, πολλά αποτυπώματα βρέθηκαν αταυτοποίητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου κατηγορούμενου και του δύτη που μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται πως «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης», ανήκει στον κατηγορούμενο. Πουθενά δεν αναφέρεται εάν έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου στο τιμόνι, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της ναυτικής τραγωδίας. Διασωθέντες και τραυματίες υποστηρίζουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έκανε κάτι για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Στις καταθέσεις τους επισημαίνουν ότι «ενώ ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε μια – δυο φορές προς τον χειριστή του ταχύπλοου, εκείνος φάνηκε να μας αγνοεί συνεχίζοντας την πορεία του ευθεία καταπάνω μας».

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τι έγινε μετά τον εμβολισμό, ενώ καταγγέλλουν την καθυστέρηση των ασθενοφόρων όταν έφθασαν οι τραυματίες στο λιμάνι της Πέρδικας.

Όπως αναφέρουν «επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ακούγονταν φωνές και κραυγές τρόμου και αγωνίας, βλέπαμε νεκρούς ανθρώπους να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ούτε σωσίβια στη θάλασσα. Μετά κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια. Στο λιμάνι της Πέρδικας αντικρίσαμε μία κατάσταση χάους, καθώς δεν είχαν καταφθάσει ακόμη τα ασθενοφόρα. Οι διασωθέντες προσπαθούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες ο ένας στον άλλον μέχρι που, μετά από αρκετή ώρα, έφθασαν τα ασθενοφόρα για να πάρουν τους πιο σοβαρά τραυματισμένους».

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επέδειξαν πλήρη αδιαφορία και δεν έκαναν οτιδήποτε για να τους βοηθήσουν.

«Διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου που είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε και άκουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει “ρίξε μας ένα σωσίβιο, τι μας κοιτάς”. Αμέσως το σκάφος μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Από το σημείο δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη την στιγμή», αναφέρει ένας διασωθείς.

Εντύπωση προκαλούν οι καταθέσεις δύο επιβαινόντων στο ταχύπλοο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, όταν έφθασαν στο λιμάνι της Πέρδικας, επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στο σπίτι του 77χρονου γιατί «δεν ήξεραν τι να κάνουν» και όταν ηρέμησαν πήγαν στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

«Από την Πέρδικα με ένα ταξί φύγαμε και ήρθαμε στην Αίγινα, στην οικία του 77χρονου. Τη στιγμή του συμβάντος, το σκάφος κυβερνούσε ο 77χρονος. Το ταχύπλοο δεν πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε και με μεγάλη ταχύτητα, διότι λόγω του κυματισμού θα χτυπάγαμε μέσα στο σκάφος. Απ’ ό,τι είδα και από αυτά που μου είπε ο κατηγορούμενος, το σκάφος που βυθίστηκε έπρεπε κανονικά να περάσει από την πρύμνη μας, ενώ αυτό πέρασε από την πλώρη μας με αποτέλεσμα να το εμβολίσουμε. Ο 77χρονος πήρε άμεσα τηλέφωνο προκειμένου να έρθουν σκάφη στην περιοχή», αναφέρουν στην κατάθεσή τους.

Έκκληση στον οδηγό ταξί της Αίγινας που, σύμφωνα με το ζευγάρι, τους μετέφερε μετά το τραγικό ναυάγιο από το λιμάνι τις Πέρδικας στο σπίτι του 77χρονου κατηγορουμένου, απηύθυνε η συνήγορος της οικογένειας του καπετάνιου της λάντζας, Τατιάνα Τσιρακοπούλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment