PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας


Όσο περνούν τα χρόνια, η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς καταφέρνοντας επιτεύγματα που δε θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί μερικά χρόνια πριν! Ένας από τους τομείς που η συμβολή της τεχνολογίας είναι καθοριστική είναι αυτός της υγείας, με τη δημιουργία αξεσουάρ και συσκευών, οι οποίες έχουν φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και παθήσεων. Από πρωτοποριακούς φακούς γυαλιών οράσεως, μέχρι ακουστικά βαρηκοΐας, σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλα τα αξεσουάρ και τις συσκευές που μας είναι απαραίτητες σήμερα για λόγους υγείας. Ας ξεκινήσουμε!

Φακοί για γυαλιά οράσεως

Οι εξελίξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή γυαλιών οράσεως είναι αξιοσημείωτες! Από μονοεστιακούς και πολυεστιακούς φακούς, μέχρι φακούς που προσαρμόζονται στις συνθήκες φωτισμού, όπως αυτοί της essilor.gr, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τον καθένα, όποιο πρόβλημα όρασης κι αν έχει. Έτσι, σήμερα, προβλήματα όπως η πρεσβυωπία, η μυωπία, και ο αστιγματισμός δεν εμποδίζουν κάποιον να είναι λειτουργικός στην καθημερινότητά του και να κάνει με άνεση οποιαδήποτε εργασία ή δραστηριότητα!

Ακουστικά βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι από τις συσκευές που έχουν κάνει τεράστια άλματα μέσα σε μερικές μόνο δεκαετίες. Από την ογκώδη λεγόμενη ηχητική τρομπέτα που δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα για να βοηθήσει τα βαρήκοα άτομα, σήμερα έχουμε φτάσει στο επίπεδο των αόρατων ακουστικών που μπαίνουν μέσα στο αυτί. Πέρα από τη διακρίτικότητά τους όμως, τα σημερινά ακουστικά επιτρέπουν σε αυτόν που τα φοράει να ακούει ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων, εφόσον έχουν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Siemens έχουν επενδύσει στην κατασκευή προηγμένων ακουστικών βαρηκοΐας, κάνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ευκολότερη!

Βηματοδότης

Ο καρδιακός βηματοδότης, κοινώς γνωστός ως βηματοδότης, είναι η μια πολύτιμη συσκευή για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους. Αυτό γιατί, όταν ο καρδιακός ρυθμός είναι κάτω από τα φυσιολογικά όρια, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει επικίνδυνα συμπτώματα, όπως η απώλεια αισθήσεων και η δύσπνοια. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ο βηματοδότης, ο οποίος παράγει μηχανικά παλμούς που κάνουν την καρδιά να συσπάται ρυθμικά, όταν ο ρυθμός σύσπασης πέσει κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Έτσι, επιτρέπει στους ασθενείς να έχουν μία φυσιολογική ζωή, χωρίς περιορισμούς στις φυσικές τους δραστηριότητες!

Αντλία ινσουλίνης

Η αντλία ινσουλίνης είναι άλλη μία επαναστατική συσκευή απαραίτητη σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου. Πρόκειται για μία συσκευή με υποδόριο καθετήρα που προσκολλάται στο σώμα και επιτρέπει τη διαρκή χορήγηση μικρών ποσοτήτων ινσουλίνης στον οργανισμό. Έτσι, ο ασθενής δε χρειάζεται να κάνει τις τυπικές ενέσεις ινσουλίνης πριν τα γεύματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του. Επιπλέον, χάρη στο βολικό μέγεθός της, το οποίο είναι μικρότερο από ένα smartphone, είναι διακριτική και δεν εμποδίζει τον ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες!

Θερμόμετρο

Το θερμόμετρο πυρετού είναι μία συσκευή που δε λείπει από κανένα σπίτι! Μικρό, εύχρηστο και ακριβές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει τη θερμοκρασία του σώματος τόσο σε ενήλικες, όσο και σε βρέφη. Πλέον, στην αγορά κυκλοφορεί μία τεράστια ποικιλία από ψηφιακά θερμόμετρα, τα οποία διαθέτουν πρωτοποριακές λειτουργίες που τα καθιστούν ακόμα πιο εύκολα στη χρήση. Για παράδειγμα, υπάρχουν ψηφιακά θερμόμετρα υπερύθρων, τα οποία μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία χωρίς να έρθουν σε επαφή με το σώμα. Ακόμα, υπάρχουν ψηφιακά θερμόμετρα για το αυτί και θερμόμετρα-πιπίλες, τα οποία είναι ιδανικά για βρέφη!

Νεφελοποιητής

Ο νεφελοποιητής είναι μία συσκευή, η οποία δημιουργεί ένα νέφος (όμοιο με ομίχλη) των υγρών φαρμάκων που προορίζεται για αποφρακτικά νοσήματα. Έτσι, οι πνεύμονες μπορούν να τα απορροφήσουν πιο εύκολα, αλλά και η χρήση τους γίνεται πιο απλή, πράγμα απαραίτητο στην περίπτωση που ο ασθενής είναι παιδί. Η ηλεκτρονική αυτή συσκευή συνοδεύεται από μία μάσκα, η οποία εφαρμόζει στο πρόσωπο, ώστε να γίνεται εύκολα η εισπνοή όλης της ποσότητας του φαρμάκου που απαιτείται. Όσο για το μέγεθος των νεφελοποιητών, αυτό ποικίλει, όμως στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν ακόμα και νεφελοποιητές χειρός, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται ο ασθενής!

 

Οι συσκευές και τα αξεσουάρ υγείας είναι μέγιστης σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Με τις τεχνολογικές εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι σίγουρο ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα εμφανιστούν ακόμα πιο εξελιγμένες συσκευές για ακόμα περισσότερες παθήσεις!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment