PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Μπροστά στα γκάλοπ το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο


Ενόψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι διάφορες τάσεις ενισχύονται.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Demopolis, το κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει το 29,2% της πρόθεσης ψήφου και είναι πρώτο κόμμα. Ακολουθούν το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματτέο Ρέντσι με το 23,5% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 15,6%.

Τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν συμμαχήσει με καμία άλλη πολιτική δύναμη. Σε ό,τι αφορά συνολικά όλη την κεντροδεξιά συμμαχία, η πρόθεση ψήφου φτάνει στο 36,3%,ενώ για την κεντροαριστερά δεν ξεπερνά το 27%. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι βάσει των μέχρι τώρα γκάλοπ, καμία παράταξη ή κόμμα δεν θα ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι ίδιες δημοσκοπήσεις, παράλληλα, δείχνουν ότι μόνο το 62% των Ιταλών εννοεί να πάει να ψηφίσει και ότι το 78% πιστεύει ότι τα κόμματα δεν πρόκειται να σεβαστούν ούτε μια προεκλογική τους υπόσχεση.

Η εκστρατεία για τις εκλογές μόλις άρχισε αλλά οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν ήδη κουραστείκαι πολλοί αναλυτές επιμένουν ότι στο τέλος δεν αποκλείεται να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή του Μπερλουσκόνι και της κεντροαριστεράς με κύριο κοινό στοιχείο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment