PeristeriNews.gr
Editorial

Διακοπές τέλος


Πάντα οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση για όσους κατάφεραν να βρεθούν σε κάποιον τουριστικό προορισμό, έστω και στα πάτρια εδάφη τους, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης και στοχασμού για τη νέα περίοδο.

Σίγουρα οι προσδοκίες δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ενόψει της δύσκολης εποχής που διανύουμε αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν ακόμα αρκετές ευκαιρίες για όσους έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά και έξυπνα.

Στα στόματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας κυριαρχεί συνεχώς μια και μόνο συζήτηση. Αυτή που αφορά τους φόρους, τα χρήματα και γενικά την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας στον μαραθώνιο της καθημερινότητας.

Σε όλα αυτά προστίθενται τα δεκάδες προβλήματα σε υγεία, παιδεία και μεταναστευτικό που κατεβάζουν περισσότερο την ποιότητα ζωής της Ελλάδας σε νούμερα που φτάνουν πολύ κοντά σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Είναι άμεση η ανάγκη αλλαγής ρότας από την οποιαδήποτε Κυβέρνηση είναι στην κεφαλή αυτή της χώρας ως προς τους φορολογούμενους πολίτες γιατί παρά τη χαλαρή διάθεση που διατηρούν οι περισσότεροι αυτή την περίοδο, είναι βέβαιο πως στους επόμενους μήνες αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει άρδην.

Χρειάζεται μια διαφορετική οικονομική προσέγγιση της φορολογίας των Ελλήνων, όμοια με αυτή άλλων Βαλκανικών χωρών που συνεχώς αποκομίζουν έσοδα από την Ελλάδα λόγω της αδιανόητης λογικής με την αύξηση φόρων, την υπερτιμολόγηση των υπηρεσιών στα ασφαλιστικά ταμεία και τη συνεχή ανανέωση χαρατσιών. Σίγουρα όλα αυτά προσφέρουν γρήγορη οικονομική ευελιξία στο Κράτος αλλά όπως έχει φανεί κατά το παρελθόν δεν αποδίδουν σε βάθος χρόνου. Εκτός αυτού είναι αναγκαίο να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τα εξωφρενικά ποσά δημιουργώντας μια μεγάλη φούσκα χρεών που αν στο μέλλον εκραγεί, κανένας δεν ξέρει αν αυτό θα αποβεί μοιραίο για ολόκληρη την κατάσταση της χώρας.

Όσο κι αν το μέλλον είναι δυσοίωνο ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι (όσο μπορούμε) βάζοντας πάνω από όλα την υγεία και τις πιο σημαντικές αξίες στη ζωή μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment