PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αύριο στο Περιστέρι η κηδεία της 40χρονης που «έσβησε» στον Λάδωνα


Αύριο κηδεύεται στον Άγιο Ιερόθεο Κηπούπολης στο Περιστέρι, η 40χρονη Δέσποινα Αγαπητού που έχασε την ζωή της το Μ. Σάββατο, ενώ έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα.

Ομάδα έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων τρια παιδιά κι ένας εκπαιδευτής, έκαναν κατάβαση από τα Φιλέικα στα Καλύβια, προς τη λίμνη του Λάδωνα.
Σε κάποιο σημείο, στο ενδιάμεσο της διαδρομής, η βάρκα ανετράπη και τα έξι άτομα βρέθηκαν μέσα στο παγωμένο νερό. Η άτυχη 40χρονη, μπροστά τα μάτια των ανηλίκων παιδιών της, παρασύρθηκε στα νερά, κάτω από κορμούς δένδρων με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 40χρονη είχε ξανακάνει ράφτινγκ στο Λάδωνα και γνώριζε μάλιστα και τη συγκεκριμένη διαδρομή. Ολοι οι επιβαίνοντες στη βάρκα κατά την κατάβαση, ήταν από την Αθήνα. Στη βάρκα, σύμφωνα με το kalavrytanews, επέβαιναν και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 8 και 15 ετών που σώθηκαν, έχοντας άγνοια, τις πρώτες τουλάχιστον ώρες, για την τραγική κατάληξη της μητέρας τους. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη Δάφνη Καλαβρύτων.
Το άψυχο σώμα της 40χρονης, εντοπίστηκε μερικά μέτρα πιο κάτω από το σημείο όπου ανετράπη η βάρκα, εγκλωβισμένο κάτω από κλαδιά και κορμούς.
Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ των Καλαβρύτων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Καλαβρύτων, περιπολικό του ΑΤ Κλειτορίας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαβρύτων και άτομα που γνώριζαν την περιοχή.
Η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Καλαβρύτων ενώ την οικογένεια επισκέφθηκε στον χώρο για να συμπαρασταθεί και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
«Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό. Η κόρη μου ήταν εκεί με τα εγγόνια μου. Πήγαν σε οργανωμένο γκρουπ μαζί με τη θεία του άντρα της και ένα παιδάκι ακόμα. Τα εγγόνια μου ανήλικα και το άλλο παιδάκι. Τουμπάρισε η βάρκα. Χτύπησαν σε έναν κορμό…», ανέφερε ο πατέρας της άτυχης 40χρονης, μιλώντας προχθές στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην Αθήνα.
Η οικογένεια καταγγέλλει το γραφείο που οργάνωσε την εκδρομή και την κατάβαση στον Λάδωνα ότι εγκατέλειψε το θύμα και η υπόθεση είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει στη δικαιοσύνη. Ευτυχής, αναλόγως, συγκυρία πως κανένα από τα τρία παιδιά που επέβαιναν στη βάρκα δεν έπαθε τίποτα.
Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η 40χρονη, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έρευνα και η νεκροτομή, την οποία έχει αναλάβει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας με ιατρό επιμελητή τον Ανδρέα Γκότση.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment