PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για αντιπλημμυρικά έργα


Η δημοτική παράταξη Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Τεράστιες οι ευθύνες δημοτικής αρχής Περιστερίου, περιφέρειας Αττικής και κυβέρνησης για την συνεχιζόμενη έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο Περιστέρι και σε όλη την Δυτική Αθήνα.

Μόλις πριν δυο χρόνια είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στο Ρουπάκι (οδός Φιλιππιάδας και πέριξ), στα Εκατόδεντρα (Πελασγίας),  στην Θηβών και στην Τσαλαβούτα από τις τότε πλημμύρες.

Επί δύο ολόκληρα χρόνια τονίζουμε πως η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί στοιχείο μιας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ αντίληψης και πρακτικής περί των δημοσίων έργων που προωθεί πολυδάπανα «φανταιζί» έργα «φρου φρου κι αρώματα» τα οποία εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο εργολαβικό και εμπορικό κέρδος, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ προωθεί έργα που έχουν ζωτική σημασία για την κοινωνική πλειοψηφία, όπως αντιπλημμυρικά – πεζοδρόμια – έργα για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων – δημόσιους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Σε αυτήν την πολιτική στην οποία είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ η δημοτική αρχή Περιστερίου, έχουν καίρια συνενοχή τόσο η Περιφέρεια όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις και φυσικά πρώτα και κύρια η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί τα έργα που εγκρίνονται από κει για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων έχουν ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα.

Υπενθυμίζουμε πως από πρόπερσι μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει τις πιο απίθανες δικαιολογίες. Από τον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη είχαμε ακούσει πως αυτά τα νερά «δεν ήταν δικά μας, ήρθαν από αλλού» (?!) συγκεκριμένα δηλαδή πως τα «κακά νερά» που είχαν πνίξει το Ρουπάκι είχαν έρθει από το Ίλιον, ενώ αυτά που είχαν πνίξει την Πελασγίας είχαν έρθει από το Χαϊδάρι, άρα η δημοτική αρχή Περιστερίου δεν έφταιγε σε τίποτα. Από την περιφερειάρχη κ. Δούρου είχαμε ακούσει τον περασμένο Φεβρουάριο πως το βασικό πρόβλημα είναι «η χωρητικότητα της κοίτης του Κηφισού» που δεν είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας άρα ούτε η περιφέρεια ευθύνεται για κάτι …

Και φτάνουμε στο σημείο τώρα, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια να συνεχίζεται ο «πόλεμος» μετάθεσης ευθυνών μεταξύ δήμου και περιφέρειας για την συνεχιζόμενη έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο Περιστέρι : ο τοπικός τύπος γράφει πως ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας δήλωσε πριν λίγες μέρες πως ο δήμος ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ δεν είχε υποβάλλει για αντιπλημμυρικά έργα …

Από την άλλη μεριά βέβαια συνεχίζεται η σπατάλη τεράστιων κονδυλίων δημόσιου χρήματος για «έργα» όπως το γνωστό σκάνδαλο με την 1η Παιδική Χαρά, και άλλα πολλά …

Για να μην φτάσουμε στο σημείο να ΞΑΝΑΠΝΙΓΟΥΜΕ όταν βρέξει (από τύχη μόνο πρόπερσι στο Περιστέρι δεν θρηνήσαμε και θύματα όπως δίπλα στο Καματερό πέρσι) και να ακούμε πάλι αστείες δικαιολογίες μετάθεσης ευθυνών από τον έναν στον άλλον, είναι αναγκαία η αγωνιστική ενεργοποίηση των ίδιων των κατοίκων.

Απαιτούμε ανατροπή της αντιλαϊκής εγκληματικής πολιτικής δήμου – περιφέρειας – μνημονιακών κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτούμε επειγόντως ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για τις γειτονιές μας.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment