PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Zωντάνευσαν οι πλατείες του Περιστερίου με τη λαϊκή φιγούρα του Καραγκιόζη



Χιλιάδες μικροί αλλά και μεγάλοι απόλαυσαν τον Ιούλιο.

Βραδιές δροσιάς και γέλιου, σε χιλιάδες μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, πρόσφερε ο Δήμος Περιστερίου κατά τον μήνα Ιούλιο σ’ όλες της πλατείες της πόλης μας.


Οι διαδοχικές υπαίθριες παραστάσεις στις πλατείες του Περιστερίου, τονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, είχαν σκοπό να προσφέρουν δωρεάν ποιοτική ψυχαγωγία, με την απαράμιλλη τέχνη του θεάτρου σκιών – Καραγκιόζη, που παραμένει πάντα επίκαιρος και αγαπητός και εκφράζει τις αγωνίες και τα προβλήματα του νεοέλληνα ακόμα και στη σύγχρονη εποχή.

Για ένα ολόκληρο μήνα ζωντάνευσαν οι πλατείες της πόλης μας, παρουσιάζοντας τα θερινά βράδια, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο φωτισμένο μπερντέ λαϊκά παραμύθια και μύθους με πρωταγωνιστή τη μαγεμένη φιγούρα.

Τα παιδικά γέλια αντήχησαν ζωηρά σ’ όλες τις πλατείες του Περιστερίου (Γιαννάκου – Ανθούπολη, Ποιητών – Αγ. Ιωάννης Θεολόγος, Πελοπίδα & Πλουτάρχου – Ν. Ζωή, Σοφ. Βενιζέλου – Αγ. Τριάδα, Δασκαλογιάννη (παλαιά Πλ. Μπουρναζίου), Τζ. Κένεντυ & Πάρνηθος – Λόφος Αξιωματικών, Αγ. Γεωργίου – Αγ. Ιερόθεος, Αγ. Μαρίνας – Ανθούπολη και Χρυσούπολης), με τις διαδοχικές διασκεδαστικές παραστάσεις: Ο Καραγκιόζης Γραμματικός, Ο Μέγας Αλέξανδρος & το καταραμένο φίδι, Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας, Ο Καραγκιόζης δια της βίας γιατρός, Ο γάμος του Μπαρμπαργιώργου, Ο Τρομερός Ξιφομάχος, Το φάντασμα του Σεραγιού και ο Καπετάν Κίσσας, Οι επτά γαμπροί στο κιούπι, Ο καπετάν Στράτος & η αρπαγή της Βεζυροπούλας, Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Παρκ, Η κούνια του Καραγκιόζη, Το στοιχειωμένο δέντρο, Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη, Ο γορίλας του τσίρκου.

Ο Δήμος Περιστερίου ευχαριστεί για την ευγενική τους χορηγία: Φροντιστήρια Εφήβων «Παπαδέα», «Δεληολάνης» Meeting Place και «ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΦΕ στην πλατεία μας».

Μετά την ανεπανάληπτη αποδοχή από τους μικρούς και μεγάλους Περιστεριώτες, προγραμματίζονται νέες παραστάσεις Καραγκιόζη και κινηματογραφικές βραδιές σ’ όλες τις πλατείες της πόλης μας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2013».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment