PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ζημιά 1,8 εκατ. του Δημοσίου από εικονικές ασφαλίσεις


Εικονικές ασφαλίσεις για την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών έκανε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη πέντε μελών της. 

Συγκεκριμένα, εξαπατούσε το Δημόσιο μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 47χρονος και μια 41χρονη που είναι και αρχηγικά μέλη της σπείρας, δύο 51χρονοι και ένας 32χρονος.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται ακόμη οκτώ άτομα, εκ των οποίων το ένα κρατείται σε κατάστημα κράτησης.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι η 41χρονη μαζί με τον 47χρονο διατηρούσαν εταιρεία και προέβαιναν με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της, σε «εταιρείες αχυρανθρώπων», εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο, διότι ουσιαστικά οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται για τα συμφέροντα της αρχικής εταιρείας.

Με τη διαδικασία αυτή οι εικονικές εταιρείες υπερχρεώνονταν με οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στις Δ.Ο.Υ, ενώ εγκαταλείπονταν αδρανείς χωρίς να προβαίνουν σε διακοπή τις δραστηριοτήτων τους.

Το σύνολο των οφειλών των προαναφερομένων εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανέρχεται στο ποσό του (1.723.758,76€), ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι.

Επιπρόσθετα, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. ύψους (116.667,88€), ποσό που αποτελεί και την ζημία στις Δ.Ο.Υ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (κυρίως ΦΜΥ, ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος).

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment