PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ζελένσκι: Ευχαριστώ την Ελλάδα για τη βοήθειά της στην άμυνά μας


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια που παρείχε στη χώρα του στην προσπάθειά της να αμυνθεί μετά τη ρωσική εισβολή. Ο Ουκρανός ηγέτης στο νυχτερινό διάγγελμά του αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Είχα συζητήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. Επισκέφθηκε την Ουκρανία για 3η φορά από την 24η Φεβρουαρίου. Ευχαρίστησα την Ελλάδα για τη βοήθεια και την υποστήριξή της στον αμυντικό τομέα. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και τις διμερείς σχέσεις τόσο στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε αυτό του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός ηγέτης.

Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε πως για παρόμοια ζητήματα, αλλά και την προσπάθεια απελευθέρωσης Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στάθηκε και στα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του και η Ευρώπη. «Θα μιλήσω γι’ αυτό το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές απειλές της Ρωσίας», ανέφερε.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως έχουν υποστεί καταστροφές υποδομές ζωτικής σημασίας για την ηλεκτροδότηση και ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν blackouts σε διάφορες περιοχές και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν συνετή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως έγιναν συζητήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησής του με τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας προκειμένου να ζητηθεί περαιτέρω βοήθεια με τη μορφή αντιαεροπορικών συστημάτων. «Κάνουμε τα πάντα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment