Διεθνή

Ζάεφ: Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντα μακεδονική

Στα περί «μακεδονικής γλώσσας και εθνικής ταυτότητας» ενέμεινε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το βράδυ της Δευτέρας, ο Σκοπιανός εξέφρασε την πεποίθηση πως η κάλπη θα «βγάλει» ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να «έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε το μέλλον μας».

Πρόσθεσε δε, ότι η συμφωνία με την Ελλάδα προλειαίνει το έδαφος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, εξέλιξη η οποία «θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας».

Παρ’ όλα αυτά, ο Ζάεφ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα περί «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας», τονίζοντας ότι «η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντα μακεδονική» και ότι «το μακεδονικό έθνος θα είναι πάντα μακεδονικό».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το «ναι» υπερτερεί σημαντικά έναντι του «όχι», γεγονός το οποίο καθιστά αισιόδοξη την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ωστόσο, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτείται και η αναθεώρηση του Συντάγματος, εξέλιξη η οποία προϋποθέτει τη στήριξη των 2/3 της Βουλής της γειτονικής χώρας.

Εφόσον, η ΠΓΔΜ φέρει εις πέρας την όλη διαδικασία, τότε το μπαλάκι θα «περάσει» στην ελληνική πλευρά, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει τη συμφωνία μέσω της Βουλής των Ελλήνων.

Related posts

Αφγανιστάν: Γυναίκες διαδήλωσαν στην Καμπούλ αποφασισμένες να μην υποκύψουν

Peristeri News

Παραλήρημα Τουρκίας για τη νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Peristeri News

Χωρίς νερό και ρεύμα το Κίεβο από βομβαρδισμούς

Peristeri News

Leave a Comment