PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 01/02/2017 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.).

Το Κ.Ε.Α. είναι ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ως νοικοκυριά εννοούνται ένα ή περισσότερα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Για την ένταξη στο Κ.Ε.Α. πρέπει να τηρούνται τρεις κατηγορίες κριτηρίων:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

Το εισόδημα του νοικοκυριού, τους έξι (6) τελευταίους μήνες δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

α. Ακίνητη περιουσία:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000€ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000€ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000€.

β. Κινητή περιουσία:

Ι. Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ, αυτοκίνητα ή και δίκυκλα), δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των 6.000€.

ΙΙ. Το συνολικό ύψος καταθέσεων του νοικοκυριού ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτλ, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 14.400€, ανεξάρτητα από την σύνθεση του νοικοκυριού.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:

Οι δικαιούχοι πρέπει να κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Περιστερίου

Σε περίπτωση που ο αιτών είναι αλλοδαπός απαιτείται η προσκόμιση άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος ανανέωσης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Ε.Α.:

– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά: α) απευθείας από τον/την αιτούντα/ούσα, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogramm.gr. με χρήση των προσωπικών κωδικών στη φορολογική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, β) μέσω του Δήμου(Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας Πολιτισμού και Νέας Γενιάς /Τμήμα Κοινωνικών παροχών ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 13 , ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)

  1. Κ.Ε.Π. Κεντρικό (0004) – Εθνάρχου Μακαρίου 44
  2. Κ.Ε.Π. Ανθούπολης (0004Π) – Αγίας Μαρίνης 77
  3. Κ.Ε.Π. Νέας Ζωής (0004ΠΒ) – Πελοπίδα 168

– Για το πολυπρόσωπο νοικοκυριό οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά:

α) απευθείας από τον/την αιτούντα/ούσα, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogramm.gr. με χρήση των προσωπικών κωδικών στη φορολογική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων,

β) μέσω του Δήμου ή γ) των Κ.Ε.Π.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μόνο μέσω του Δήμου μας ή των Κ.Ε.Π.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στον Δήμο.

Σε περίπτωση αναντιστοιχίας στην αίτηση, η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται ΜΟΝΟ μέσω του Δήμου.

Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό (μονοπρόσωπο ή πολυπρόσωπο), που σημαίνει ότι, συμπληρώνεται ένα έντυπο αίτησης από όλα τα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον/την υπόχρεο ή το/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/ τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.

Ο/η αιτών/ούσα προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο το Έντυπο Συναίνεσης*, υπογεγραμμένο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Εάν το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενο/α άτομο/α ή φιλοξενούμενη οικογένεια, το έντυπο συναίνεσης υπογράφεται με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη.

Σημειώνεται ότι στο έντυπο συναίνεσης συμπληρώνονται υποχρεωτικά ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) όλων των μελών του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση που η φιλοξενία δεν έχει δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο Κ.Ε.Α. για το φιλοξενούμενο άτομο ή τη φιλοξενούμενη οικογένεια.

* Μπορείτε να βρείτε το Έντυπο Συναίνεσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.keaprogram.gr ή στο Δημαρχείο Περιστερίου (Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού και Νέας Γενιάς / Τμήμα Κοινωνικών Παροχών ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 13 ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ) ή στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Περιστερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:www.keaprogram.gr

ή τον Δήμο και τα Κ.Ε.Π

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment