PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης.

H υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε σχέδιο νόμου ο οποίος θεσπίζει τις διαδικασίες για την παραγωγή και διαχείριση των αποβλήτων, ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο νόμος-πλαίσιο ορίζει νέους στόχους ανακύκλωσης μέχρι το 2020, συμπεριλαμβάνοντας ποσοστό ανακύκλωσης 50% για τα οικιακά και παρόμοια απόβλητα και 70% για τα απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε και το νομοσχέδιο που καθορίζει τη διαδικασία απαλλοτριώσεων και αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μίλησε για “σημαντικό έργο” και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο καταδεικνύει πως η Ελλάδα το επιθυμεί ειλικρινώς και δεν θέτει προσκόμματα για την υλοποίησή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει στενή συνεργασία με τη ρωσική πλευρά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment