PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Υποψήφιος με Πατούλη στη Δυτική Αθήνα ο Τασιόπουλος


Ο Δικηγόρος Σταύρος Τασιόπουλος είναι Υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος Δυτικής Αθήνας με τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Στις 8 Ιουλίου 2023 ο Σταύρος Τασιόπουλος ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αττική”, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων ο Γ. Πατούλης ανέφερε: «Έχοντας τον πολίτη στην πρώτη γραμμή, προχωράμε μπροστά όλοι μαζί για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά» και επίσης τόνισε «Μαζί, θα διεκδικήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών για να δώσουμε στην Αττική μας τη θέση που της αξίζει, μέσα στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα. Γιατί εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Πατούλης».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τασιόπουλο μας δήλωσε τα εξής:
Ως άνθρωπος που γεννήθηκα και ζω στο Αιγάλεω και στη Δυτική Αθήνα και ως δικηγόρος που ασχολούμαι με τους Δήμους και τη Δημόσια Διοίκηση, θέλω νέες προοπτικές και περισσότερες Δυνατότητες για τις Γειτονιές μας, με όραμα, σχέδιο και θέληση για εφαρμογή.

Για αυτό στηρίζω τον Γιώργο Πατούλη για μια νέα θητεία 2024-2028 ως Περιφερειάρχη Αττικής, ως άνθρωπο των έργων.

Το όραμα ανάπτυξης του Περιφερειάρχη για την κάθε περιοχή, είναι το κίνητρο μου για την υποψηφιότητά μου στη Δυτική Αθήνα.

Στις 8 Οκτωβρίου διεκδικούμε μια νέα θητεία και σε αυτή την προσπάθεια θέλω και μπορώ να συμβάλλω για περισσότερες και νέες δυνατότητες στις γειτονιές του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας, του Χαϊδαρίου, του Περιστερίου, της Πετρούπολης, του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων/Καματερού.

Η Περιφέρεια Αττικής με βάση και το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027 με κονδύλια άνω του 1,6 δις ευρώ και με τα επιμέρους προγράμματα, έχει εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να προσφέρει άμεσες λύσεις στο σημαντικό ερώτημα της εξεύρεσης πόρων.
Εξάλλου η Περιφέρεια έχει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα μας, γιατί έχει μια σειρά από αρμοδιότητες που μας αφορούν όλους και κυρίως έχει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μπορούν να δώσουν άμεσα λύσεις σε μία σειρά από ζητήματα.
Εδώ σε εμάς στη Δυτική Αθήνα συνολικά προχωρούν έργα 87 εκ. ευρώ μερικά εκ των οποίων:
  • η ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης άνω των 4 εκ. ευρώ, η τοποθέτηση δύο νέων πεζογεφυρών στη Λεωφόρο Αθηνών,
  • η εγκατάσταση νέων φωτιστικών LED για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων κατά μήκος και στις γέφυρες της Λεωφόρου Κηφισού,
  • η βελτίωση και έργα οδικών υποδομών με τη συντήρηση των μεγάλων οδικών αξόνων της περιοχής,
  • η χρηματοδότηση κατασκευής νέων σχολικών υποδομών και αναβάθμισης των υφιστάμενων
  • η ολοκληρωμένη διαχείριση στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α.Τρίτσης με βιοκλιματική ανάπλαση, συντήρηση των λιμνών και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες
  • η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Περιστέρι στο σημείο της Ξυλοτεχνίας στα 15 εκ. ευρώ
Έχω την τιμή να έχω συνεργαστεί με τον νυν Περιφερειάρχη κ. Πατούλη ως άμισθος συνεργάτης και μέλος της Διοίκησης του Πάρκου Τρίτση και γνωρίζω ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για να γίνουν καλύτερες οι περιοχές μας.
Πιστεύω στην προοπτική της Δυτικής Αθήνας, έχω άμεση εικόνα για το πως και που μπορεί να συμβάλλει η Περιφέρεια και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ως Υποψ. Περιφ. Σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη, στις 8 Οκτωβρίου 2023.
Στις 8 Οκτωβρίου διεκδικούμε μια νέα θητεία και σε αυτή την προσπάθεια θέλω και μπορώ να συμβάλλω για περισσότερες και νέες δυνατότητες στις γειτονιές του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας, του Χαϊδαρίου, του Περιστερίου, της Πετρούπολης, του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων/Καματερού.
Ποιος είναι ο Τασιόπουλος Σταύρος:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σταύρος Τασιόπουλος έχει γεννηθεί το 1988 στο Αιγάλεω όπου ζει και απασχολείται ως σήμερα, και είναι απόφοιτος του 5ου Λυκείου Αιγάλεω.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στους τομείς: Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης (ΔΠΘ), Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης & Βιώσιμης Ανάπτυξης (Jean Monnet ΠΑΝΤΕΙΟ), Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου Ενέργειας (ΔΠΘ).

Περαιτέρω διαθέτει επιστημονικές και επαγγελματικές πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η TÜV.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο Σταύρος Τασιόπουλος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από το 2013, και επίσης υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος στο Δήμο Αιγάλεω, ενώ ακόμη έχει συνεργαστεί με Υπουργεία, Δήμους, Ανεξάρτητες Αρχές και με ιδιωτικές εταιρείες.

Το 2022 υπήρξε άμισθος συνεργάτης της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Αθλητισμού-Πολιτισμού και από το Δεκέμβριο του 2022 αποτελεί Μέλος της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δυτικής Αθήνας “Α. Τρίτσης’’.

Έχει υπάρξει Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και μέλος της ομάδας έργου για την κρίση του Covid στον Τουρισμό, καθώς και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στην Ομάδα Έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Απλοποίηση της αδειοδότησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχει διατελέσει μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ (2017-2020), με πρόταση του τότε Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.

Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου ΙMODEV με έδρα το Παρίσι για θέματα Δημόσιων Ψηφιακών Πολιτικών και συμμετέχει ετησίως ως ομιλητής και συντονιστής στο Διεθνές Συνέδριο στη Σορβώνη – Αcademic Days on OpenGov & Digital Issues.

Επίσης το βιβλίο του με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή & Διεθνές Δίκαιο Ενέργειας: Οι ανανεώσιμες ως αναγκαίο νομικό εργαλείο» έχει εκδοθεί στα αγγλικά το έτος 2018.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά όπως (Το Σύνταγμα, Περιβάλλον & Δίκαιο, Νομικό Βήμα), ενώ αρθρογραφεί τακτικά στο Capital.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κατά το έτος 2014 ο Ο Σταύρος Τασιόπουλος υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας για το Διαρθρωμένο Διάλογο για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.

Ακόμη είναι μέλος της Επιτροπής Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω από το 2020 και επίσης είναι Αντιπρόεδρος του ιστορικού Αθλητικού Σωματείου «Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment