Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας μετέφεραν από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Γύρω από τον κιλλίβαντα οι τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κράτησαν ισάριθμες κορδέλες που κατέληγαν στο λείψανο.

Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αιγάλεω: Υπογειοποίηση γραμμών υψηλής τάσης έως το 2028

Peristerinews.gr Newsroom

Νέα δενδρύλλια στο Πάρκο Τρίτση – Έκκληση να μην καταστραφούν οι νέες φυτεύσεις

Peristerinews.gr Newsroom

Ίλιον: Με μεγάλη συμμετοχή το 15ο «Jazz στο Πάρκο»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment