PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υποδοχή 31 προσφύγων στη Λισαβόνα από την Ελλάδα


Τριάντα έναν πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε., υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Κοντστάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα με τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζήτησε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το λαό της Πορτογαλίας επισημαίνοντας πως «δείχνουν στην πράξη τι εννοούμε όταν μιλάμε για αλληλεγγύη στην Ευρώπη».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται σκληρά, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, που υιοθετήθηκε από όλους μας πριν από μερικούς μήνες» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε σε δυσκολίες που υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας τα έως τώρα αποτελέσματα ως «φτωχά». Διαβεβαίωσε όμως ότι η Ε.Ε. θα εντείνει τις προσπάθειές της, προκειμένου να υιοθετήσει νέους μηχανισμούς, νέες πολιτικές και νέα σχέδια στον τομέα της ένταξης.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μιλάμε για πρόσφυγες και πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, γι’ αυτό είναι ηθικό αλλά και πολιτικό μας καθήκον να τους υποδεχθούμε. Αυτό είναι το πνεύμα εν προκειμένω των πολιτικών που υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος κάνοντας λόγο για ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, οι οποίες και δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ο Επίτροπος της Ε.Ε. αναφέρθηκε και στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας κάνοντας λόγο για «θετικά πρώτα σημάδια», ζήτησε όμως την πλήρη εφαρμογή της.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε για μια ακόμα φορά τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τις πολιτικές που έχουν αποφασιστεί. «Δεν υπάρχουν μοναχικοί δρόμοι στην Ευρώπη. Είμαστε μαζί, εργαζόμαστε μαζί, αποφασίζουμε μαζί, και πρέπει να εφαρμόσουμε από κοινού αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Έτσι, αν μπορώ να στείλω ένα μήνυμα από τη Λισαβόνα στα άλλα κράτη μέλη είναι να σκέφτονται, να αισθάνονται και να ενεργούν με ευρωπαϊκό τρόπο, με πολιτισμό και ανθρωπιά, σύμφωνα με τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment