PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό κατάληψη το νέο κτήριο της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ


(φωτογραφία αρχείου) Στην κατάληψη του νεότερου κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα το πρωί περίπου 30 μέλη της ομάδας «Αναρχική Συνάντηση Αγώνα», στο πλαίσιο της διοργάνωσης No Border Camp, που πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη.

«Έχουμε απευθυνθεί και προφορικά και εγγράφως, και τις προηγούμενες ημέρες και χθες, όταν έγινε η κατάληψη της Νομικής και σήμερα με την κατάληψη της Φιλοσοφικής, στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας να κάνουν από την πλευρά τους αυτό το οποίο νομίζουν, επιχειρησιακά και με βάση τη νομοθεσία» δήλωσε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης. «Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της αστυνομίας, δεν είμαστε αστυνομικοί, δεν είμαστε εισαγγελείς, τους λέμε τι συμβαίνει και ας αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυροσκούφης εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια του προσωπικού, αλλά και για την τύχη των κτηρίων και της υποδομής. «Η ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές (..) Είναι πολύ πιθανό να μπορούν οι ίδιοι να διαχειριστούν τα κτήρια, τα οποία καταλαμβάνουν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι μπορούν να εμφανιστούν και τι άλλο μπορεί να συμβεί» ανέφερε. Όπως είπε ακόμη ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, τα άτομα που κατέλαβαν το κτήριο  έσπασαν το λουκέτο και στράβωσαν μία πόρτα.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στο campus του ΑΠΘ έχουν κατασκηνώσει περίπου 250 άτομα, με τον μεγαλύτερο όγκο κατασκηνωτών να αναμένεται το απόγευμα. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, που έχουν αναρτήσει οι διοργανωτές, προβλέπει φαγητό για 2.000 άτομα επί 8 ημέρες.

Οι πρυτανικές αρχές και η επιτροπή για τη διαχείριση της κατάστασης που όρισε η Σύγκλητος βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment