PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπ. Εργασίας: Παρελκυστική η τακτική της εργοδοσίας του Mega


Ως απολύτως παρελκυστική καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας «την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που συνεχίζει να κρατά όμηρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του». 

Όπως επισημαίνει, η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Ήδη, τονίζει, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι «η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη».

Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας, καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment