Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπ. Εργασίας: Παρελκυστική η τακτική της εργοδοσίας του Mega

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ως απολύτως παρελκυστική καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας «την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που συνεχίζει να κρατά όμηρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του». 

Όπως επισημαίνει, η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Ήδη, τονίζει, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι «η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη».

Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας, καταλήγει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έκρηξη στην Πλάκα: Εντοπίστηκαν και οι τελευταίοι σοροί – Έξι οι νεκροί

Peristerinews.gr Newsroom

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα 3 σταθμοί της Γραμμής 3

Peristerinews.gr Newsroom

Αναβάθμιση ακούμε και αναβάθμιση δεν βλέπουμε: Χιλιάδες Περιστεριώτες ζητούν την αλλαγή

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment