PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών


Υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τελεί η Νομική Σχολή Αθηνών. Κύριο αίτημα των φοιτητών είναι η απόσυρση των διδάκτρων ύψους 1.200 ευρώ στα μεταπτυχιακά της προγράμματα.

Σε γενική συνέλευση ο Φοιτητικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη.

Οι φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής έχουν κληθεί από πέρυσι να καταβάλουν δίδακτρα στον τομέα του «Διεθνούς Δικαίου». Το μέτρο αυτό φαίνεται πως γενικεύθηκε και πλέον καλούνται να καταβάλουν δίδακτρα όλοι όσοι παρακολουθούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα, ανεξαιρέτως του τομέα που έχουν επιλέξει. Επιπλέον τα προγράμματα έχουν συμπτυχθεί από δύο σε ένα έτος παρακολούθησης.

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή κατάληψης της σχολής αναφέρει πως «προβλέπεται ενιαίο μεταπτυχιακό με 22 κατευθύνσεις, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», τονίζοντας ότι «αυτό συνεπάγεται τόσο τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσο και την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η επιβολή των διδάκτρων έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται κάποιοι φοιτητές/φοιτήτριες από τη συνέχιση των σπουδών τους με μία σειρά οικονομικών φραγμών αναντίστοιχων για τη σημερινή οικονομική συνθήκη.

Πάντως, ένα μέρος φοιτητών αντιδρά στο κλείσιμο της σχολής και αντιπροτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου ώστε να αυξηθούν οι υποτροφίες που δίνονται στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι εν λόγω φοιτητές θεωρούν πως η κατάληψη δεν αποτελεί μέσο πάλης και ζητούν να ανοίξει η σχολή.

Από τη μεριά της, η κοσμητεία της Νομικής Σχολής υποστηρίζει ότι η επιβολή τελών συμμετοχής στα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελεί έσχατη λύση και είναι αναγκαία. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε την αύξηση των υποτροφιών με βάση τις δυνατότητες των επιτυχόντων φοιτητών.

Τέλος, επισημαίνει, ότι η χρηματοδότηση της Σχολής δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών δαπανών της, τη συντήρηση των υποδομών και την εν γένει ακαδημαϊκή λειτουργία της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment