PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό απειλή ο Εθνικός Δρυμός στην Πάρνηθα – Η φωτιά ανεβαίνει προς το βουνό


Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, που είναι σε δύο διαφορετικά μεγάλα μέτωπα.

Οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο στέλνουν πλέον τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να τις ανασχέσουν ώστε να μην φτάσει στο μεγάλο πνεύμονα οξυγόνου του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έφτασε στο τελεφερίκ και το καζίνο της Πάρνηθας ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Άνεμοι 7 μποφόρ

Η φωτιά ανεβαίνει ξανά στο βουνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ. Πλέον, οι φλόγες φτάνουν στο σημείο που ξεκινά ο Εθνικός Δρυμός, ένα σημείο που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς το συγκεκριμένο σημείο και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η φωτιά μπήκε στον Εθνικό Δρυμό, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρθένο δάσος.

Όσον αφορά στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αφού η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment