PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη για να σώσουν πυρόπληκτα ζώα


Στα όρια Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από χθες το πρωί στην περιοχή της Φύλης.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα από τις περιοχές που απειλούνται από τη φωτιά που καίει στην Πάρνηθα.

Κάτοικοι αλλά και εθελοντές κρατούν στην αγκαλιά τους ζωάκια προκειμένου να τα απομακρύνουν από τις φλόγες και να τα σώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Οδηγίες για τον απεγκλωβισμό ζώων

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Επιπλέον, όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία μπορεί να καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Παράλληλα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον Δήμο Γαλατσίου και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε ξανά για την άψογη συνεργασία. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από πού παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Όσον αφορά παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί της μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment