Τεχνολογία

Υπηρεσία γνωριμιών από το Facebook

Υπηρεσία γνωριμιών (dating) ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης F8 για developers στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια την Τρίτη.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια υπηρεσία η οποία προορίζεται να ανταγωνιστεί τον θεωρούμενο κυρίαρχο του χώρου, Tinder, με τον Ζάκερμπεργκ να δηλώνει ότι θα λανσαριστεί σύντομα και θα λαμβάνει υπόψιν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (καθώς το Facebook δέχεται ακόμα επικρίσεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica).

«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook που αυτοπροσδιορίζονται ως “single”» είπε ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC. «Και, αν στόχος μας είναι η δημιουργία ουσιωδών σχέσεων, τότε αυτή είναι ίσως η πιο ουσιώδης από όλες».

Σημειώνεται ότι η αναγγελία του ιδρυτή του Facebook προκάλεσε μεγάλη πτώση της μετοχής της Match Group, στην οποία ανήκει το Tinder, αλλά και το OKCupid και το Match.com- που με τη σειρά του αντλεί πληροφορίες για τα προφίλ του από το Facebook.

Η opt-in αυτή υπηρεσία θα επικεντρώνεται σε «πραγματικές, μακροπρόθεσμες σχέσεις, όχι απλά ευκαιριακές σχέσεις» και δεν θα περιλαμβάνει υπάρχοντες φίλους στα πιθανά matchers. «Τη σχεδιάσαμε έχοντας κατά νου την ιδιωτικότητα εξαρχής» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως έρχονται στην εφαρμογή του Instagram δυνατότητες video chat και νέα φίλτρα augmented reality, καθώς και group video calling στο WhasApp. Όπως τόνισε, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τα νέα εργαλεία του WhatsApp, καθώς θα μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με τους πελάτες τους. Ακόμη, μεταξύ των ενδιαφερόντων ανακοινώσεων ήταν το ότι η Oculus (που υπάγεται και αυτή στο Facebook) έχει αρχίσει ήδη τη διάθεση του πρώτου standalone VR headset της, το οποίο δεν χρειάζεται να συνδέεται με υπολογιστή ή smartphone για να λειτουργήσει. Όπως υποστήριξε, το 199 δολαρίων κιτ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μπει κανείς στην Εικονική Πραγματικότητα, και έχει τους «καλύτερης ποιότητας φακούς και οπτικά που έχουμε φτιάξει ποτέ».

Related posts

Το Cloud Region δημιουργεί στην Ελλάδα η Google

Peristeri News

Στα ύψη η χρήση του Διαδικτύου από τον ελληνικό πληθυσμό

Peristeri News

Νέα υπηρεσία για τους χάρτες Google – Διαδρομές με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων

Peristeri News

Leave a Comment