PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Εξαιρετικά μεγάλο το βάρος του προσφυγικού για την Ελλάδα


«Εξαιρετικά μεγάλο βάρος» για την Ελλάδα χαρακτήρισε τα προσφυγικά κύματα τα οποία φθάνουν μέσω του Αιγαίου στη χώρα μας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, εν όψει της επίσκεψης του Γερμανού ΥΠΕΞ Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα μπορέσει να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση προκειμένου να αναλάβει, ενδεχομένως, νέες πρωτοβουλίες, διμερώς ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδες και μήνες ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών. Για τον ίδιο είναι αυτονόητο ότι αυτό καθιστά απαραίτητη την στενή συνεργασία της Ελλάδας με την Ε.Ε., αλλά και την στενή συνεργασία διμερώς, με την Γερμανία», δήλωσε ο κ. Σέφερ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες τη Δευτέρα με την ελληνική ηγεσία ο κ. Σταϊνμάιερ θα σχηματίσει μια εικόνα σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση πραγματικά επιτόπου και με το πώς θα μπορούσαν η Ευρώπη και η Γερμανία να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου βάρους.

«Με αυτές τις πληροφορίες θα επιστρέψει ώστε να αναλάβει, ενδεχομένως νέες πρωτοβουλίες στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο», επισήμανε ο Γερμανός εκπρόσωπος, για να διευκρινίσει ότι η βοήθεια που έχει ήδη δώσει η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση το τέλος αυτών που είναι πρόθυμο να κάνει το Βερολίνο.

«Το θέμα τώρα είναι να συνομιλήσουμε ανοιχτά και σε πνεύμα εμπιστοσύνης με την ελληνική ηγεσία και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με το τι θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει επιπλέον, ενδεχομένως και να βοηθήσουμε ώστε οι συμφωνίες που έγιναν την περασμένη Κυριακή και με την συμμετοχή της ελληνικής ηγεσίας να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό και κατά όσο το δυνατόν λειτουργικότερο τρόπο», κατέληξε ο κ. Σέφερ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment