Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπερχρεωμένα ένα στο δύο ελληνικά νοικοκυριά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ.

Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ.

Στελέχη της Γραμματείας υποστηρίζουν ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, ενώ σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.

Ακόμη εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο κίνδυνος κατασχέσεων.

Εκφράζουν, επίσης, φόβους για πιθανή απόσυρση του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ( 3869/2010) και αναφέρουν ότι έχει ήδη καταργηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός οφειλετών με τις τράπεζες, ενώ των ευνοϊκών ρυθμίσεων εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό.

Η Γραμματεία Καταναλωτή της ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το θέμα αυτό συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,53 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Peristerinews.gr Newsroom

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment