PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπέρ της αναδιάρθρωσης ο Κ. Σημίτης


Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές πως «η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».

Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας».

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες.

Τέλος, επισημαίνει πως «η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια» γι αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, ούτε απαλλάσσεται η Ελλάδα από το μνημόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές της κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν ζητήσει την αναδιάρθωση του χρέους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment