PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία των νέων σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» (video)


Διαδοχικές ήταν οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Α. Παχατουρίδη.

Μετά από πολύμηνους αγώνες – παραστάσεις διαμαρτυρίας του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, υπεγράφη στις 15 Μαρτίου 2012 η περιβόητη σύμβαση με τη Siemens για τη λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό.

Με καθυστέρηση τριών χρόνων υπήρξε η πολιτική απεμπλοκή της εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης στις επεκτάσεις του Μετρό προς την Ανθούπολη, το Χαϊδάρι και το Ελληνικό.

Ο κ. Παχατουρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτήν τη θετική εξέλιξη για την οποία έδωσε «μάχες» σ’ όλα τα επίπεδα, παρότι δεν τον ικανοποιεί το γεγονός ότι θα πρέπει οι Περιστεριώτες να περιμένουν ακόμη από 12 έως και 15 μήνες για να τεθούν σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί, που κατασκευαστικά είναι έτοιμοι εδώ και πολλούς μήνες.

Την Αττικό Μετρό εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Τσίτουρας, ενώ τον ανάδοχο του έργου εκπροσώπησε ο κ. Frank Gerken, υπεύθυνος για τα αντίστοιχα έργα της εταιρείας διεθνώς.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Μ. Βορίδη, του Υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Ι. Οικονομίδη και Αρ. Μπουρδάρα.

Μαζί με τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη παρέστησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Αιγάλεω Χρ. Καρδαράς, Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Αλίμου Θ. Ορφανός, Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλος, Αργυρούπολης – Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, δηλαδή των περιοχών όπου θα λειτουργήσουν οι 7 νέοι σταθμοί του Μετρό.

Τέλος, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ΟΑΣΑ Δ. Δημητρίου και ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Κ. Βασιλειάδης, τα μέλη της Διοίκησης της Αττικό Μετρό, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας.

Με την ανάθεση αυτού του έργου επιλύεται η τελευταία εκκρεμότητα για τη λειτουργία των 7 νέων σταθμών του Μετρό, των οποίων η υπόλοιπη κατασκευή έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συστήματος σηματοδότησης, τόσο τα δυτικά, όσο και τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, θα αποκτήσουν σταδιακά εντός του 2013 συνολικά 7 σύγχρονους σταθμούς Mετρό: «Περιστέρι», «Ανθούπολη», «Αγ. Μαρίνα», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη» και «Ελληνικό», ενώ παράλληλα 17 νέοι συρμοί τελευταίας τεχνολογίας θα υποστηρίξουν την ασφαλή και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Με τη λειτουργία των 7 νέων σταθμών θα εξυπηρετούνται συνολικά 160.000 επιβάτες, ενώ παράλληλα αναμένεται μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 30.000 περίπου ημερησίως, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στις περιοχές κυρίως των Δήμων που προαναφέρθηκαν, αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντος, καθώς θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 130 τόνους ημερησίως.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment