PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Υπάρχει λόγος ύπαρξης της Ανακύκλωσης στο Περιστέρι;


Ένα ατυχές περιστατικό έπεσε στην αντίληψη μας τις προηγούμενες ημέρες και μας προκάλεσε να αναρωτηθούμε αν τελικά οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν λόγο ύπαρξης στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016 στις 16:00 ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Περιστερίου σταμάτησε σε κάδους έξω από τον κινηματογράφο Φοίβο, ούτως ώστε να κάνει την καθιερωμένη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Αφού αρχικά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου άδειασαν το κάδο με τα απορρίμματα οικιακής χρήσης, στη συνέχεια και προς έκπληξή μας άδειασαν στο ίδιο απορριμματοφόρο και το μπλε κάδο της ανακύκλωσης!

Ένα συμβάν που συναντήσαμε για πρώτη φορά, διότι ως συνήθως η αποκομιδή των δύο κάδων γίνεται με διαφορετικό απορριμματοφόρο για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων ανακύκλωσης από αυτά της οικιακής χρήσης.

Αυτό λοιπόν το περιστατικό μας προκάλεσε στο να γράψουμε το εν λόγω άρθρο έχοντας την ακόλουθη απορία. Πρόκειται για ένα λάθος των εργαζόμενων ή στους συγκεκριμένους κάδους υπάρχει αυτή η τακτική;

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό το PeristeriNews.gr μίλησε με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, η οποία μας ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη αποκομιδή γίνεται αρκετές φορές και συμβαίνει όταν ο κάδος της ανακύκλωσης έχει μέσα οικιακά απορρίμματα. Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση αντιληφθούν ότι υπάρχουν σκουπίδια γενικής χρήσης στο μπλε κάδο, ενημερώνουν ότι η αποκομιδή του εν λόγω κάδου πρέπει να γίνει από το απορριμματοφόρο των οικιακών απορριμμάτων.

Εν πάση περιπτώσει υπάρχει λόγος ύπαρξης της Ανακύκλωσης στα απορρίμματα των συμπολιτών μας;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment