PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Μπαλαούρας για Σκόπια: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο «Μακεδονία»


Δεν θα απέρριπτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας την ονομασία «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δηλώσεις του στον ρ/σ Παραπολικά.

«Το ζήτημα είναι τριτεύων ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το “Βόρεια Μακεδονία” ή το “Σλαβομακεδονία”» ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας, ενώ απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση είπε πως ούτε το “Μακεδονία” θα απέρριπτα προσωπικά.

Πρόσθεσε πάντως ότι «πρέπει και από την άλλη βέβαια πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν ίσα- ίσα τα οξύνουνε αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα, δηλαδή ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει “είμαι απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου”».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της παρουσίας του Γιάννη Μουζάλα στη θέση του.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα, εκτίμησε ότι μπορεί να πιέζονται από ακροδεξιά σχήματα, «όχι ότι είναι ακροδεξιοί οι ΑΝΕΛ αλλά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν καταστάσεις μιας έκφρασης μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΝΔ μπορεί να σηκώσουν το ζήτημα του Μακεδονικού, να σηκώσουν το ζήτημα της θρησκείας και πιθανόν να θέλουν να φυλάξουν τα νώτα τους με δηλώσεις και τέτοιου είδους πράγματα τα οποία δε βοηθάνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  και για αυτό ελπίζω ότι θα καταλαγιάσουν».

Διαφώνησε τέλος με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment