Δυτική Αθήνα

Υπάρχει ελπίδα για την βιώσιμη ανάπτυξη στη Δυτική Αθήνα; (video)

Με πολυάριθμη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στο Δημαρχείο Περιστερίου, η ημερίδα για την βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας, που διοργάνωσε η Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα σημεία που αναλύθηκαν κατά τις κεντρικές ομιλίες υπήρξαν αναφορές στην Αστική και την Περιαστική Ανάπτυξη (όρος Αιγάλεω, Ακτή Σκαραμαγκά, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Παρακηφίσια περιοχή, Ελαιώνας). Στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής (Μονή Δαφνίου, Ναός Αρτέμιδος, Ίχνος Αρχαίας Ιεράς Οδού, ΜΠΛΟΚ 15, Παλατάκι). Στο Ποικίλο όρος, το όρος Αιγάλεω, το «Ελληνικό Μολύβι», το «Καμίνι της Πετρούπολης». Στο Περιβάλλον, την Διαχείριση Υδάτινων πόρων, τους Ποδηλατοδρόμους, τα Αντιπλημμυρικά, Διαχείριση Απορριμμάτων. Και τέλος στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Ξυνογαλάς (συντονιστής της Ν.Ε) και την παρουσίαση της πρότασης έκανε ο σ. Θοδωρής Κουτσοθοδωρής.

IMG_9997

Στην ημερίδα μίλησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κ.Ε σ. Πάνος Ρήγας, οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας, Θεανώ Φωτίου, Χαρίσης Αλέξης, Γιάννης Μπαλάφας, ο ΓΓΑ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη και Ε. Αυλωνίτου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, ο α/περιφερειάρχης Σ. Τζόκας, οι δήμαρχοι Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Ν. Σαράντης, Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη, εκπρόσωπος της ΑΝΕΛ Περιστερίου, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της Δ. Αθήνας και κομματικά μέλη και στελέχη.

IMG_9998

Έστειλαν χαιρετισμό οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης.

IMG_0041

Related posts

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: Βιοκλιματική «έξυπνη» ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής

Peristeri News

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Peristeri News

Leave a Comment