PeristeriNews.gr
Πολιτική

Yπ. Παιδείας: Κανένα νηπιαγωγείο δεν κλείνει


Ο αριθμός των 5.224 νηπιαγωγείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μειωθεί, τονίζει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα με αιχμή ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι προωθεί ρύθμιση με την οποία αυξάνεται σε 14 νήπια ο ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου στις αστικές περιοχές, ενώ μειώνεται σε 5 (από 7 σήμερα) για τις απομακρυσμένες και τα δυσπρόσιτα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου είναι «να απλώσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές» και γι’ αυτό το λόγο μειώνεται ο αριθμό των παιδιών στα νηπιαγωγεία των περιοχών αυτών από 7 σε 5.

Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο Παιδείας, στις αστικές περιοχές μόνο 87 από τα 5224 νηπιαγωγεία όλης της χώρας διαθέτουν λιγότερα από 12 παιδιά. «Συνεπώς, ακόμη και αν πρόθεση του Υπουργείου ήταν οι συγχωνεύσεις ή οι καταργήσεις Νηπιαγωγείων- όπως ψευδώς αναφέρουν οι αντιδρώντες στη διάταξη- δεν θα αρκούνταν σε ένα ασήμαντο  ποσοστό 1,6% επί του συνόλου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι «ακόμη και  αυτά τα 87 νηπιαγωγεία  θα λειτουργήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά, αφού, έχουν όλη τη δυνατότητα να αυξήσουν τον αριθμό εγγράφοντας εκτός από νήπια και προνήπια».

«Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω συγκεκριμένων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων,  όχι μόνο δεν βοηθά στην αποσαφήνιση της πολιτικής του υπουργείου στον κρίσιμο τομέα της προσχολικής αγωγής, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους όσοι αβασάνιστα και χωρίς μελέτη του θέματος προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment