PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ξεκίνησε το 1ο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία


Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στον χώρο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στον χώρο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Εξετάστηκαν 37 παιδιά και ενήλικες, στην πλειοψηφία τους Περιστεριώτες, από τους γιατρούς της ομάδας «Επιστημόνων Υγείας για το Περιστέρι». Ο πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» παραολυμπιονίκης Παναγιώτης Βακόνδιος, γονείς και παιδιά ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Η ενεργή παρουσία του ορθοπεδικού Μανώλη Παπαδακάκη που εκπροσώπησε για άλλη μια φορά το Μητροπολιτικό ιατρείο του Ελληνικού, αφού εξέτασε και συνομίλησε με γονείς και παιδιά, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο ξεκίνημα του κοινωνικού ιατρείου των ατόμων με αναπηρία και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του.

Στο κοινωνικό ιατρείο θα εξεταστούν όλα τα άτομα που έχουν ανάγκη ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κλινική κατάστασή τους και τον προσδιορισμό περαιτέρω εργαστηριακού ελέγχου. Έτσι ώστε να συντονιστεί το στάδιο χορήγησης φαρμάκων ολοκληρώνοντας την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Στην ομάδα των Επιστημόνων Υγείας προστέθηκε και ο γιατρός Θανάσης Βαθιώτης που με την ιδιαίτερη αγάπη του για τα άτομα με αναπηρία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση της ιατρού Πηγής Τάρλα, υπεύθυνης του επιστημονικού συντονισμού του κοινωνικού ιατρείου.

Από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και για κάθε Τετάρτη μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιείται στον χώρο της Ανοιχτής Αγκαλιάς προβολή ταινιών. Στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση των παιδιών και των γονέων με την ψυχολόγο Βίκυ Κονδύλη, που θα ενέχει μορφή ψυχοθεραπείας. Η Βίκυ Κονδύλη είναι μέλος της ομάδας «Επιστημόνων Υγείας» και υπεύθυνη συντονισμού του τομέα ψυχολογικής υποστήριξης.

Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για τα άτομα με αναπηρία καλεί όλους τους δημότες Περιστερίου να το στηρίξουν γιατί τα μισά και πλέον παιδιά που εξετάστηκαν ανήκουν στο Περιστέρι. Οι γονείς μετέφεραν στους γιατρούς τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία για πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, επισημαίνοντας τις τεράστιες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές.

Ο σταθμός Rockharadio.gr, ο πρώτος σε ακροαματικότητα διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, θα φιλοξενεί κάθε Σάββατο μεσημέρι γιατρούς και ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Θα δίνουν συμβουλές και προτάσεις αναδεικνύοντας την παρουσία των ατόμων με αναπηρία χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις, σκύβοντας με αληθινό ενδιαφέρον στα καθημερινά τους προβλήματα. Στην πρώτη εκπομπή θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ανοιχτής Αγκαλιάς Παναγιώτης Βακόνδιος και ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και να επαναπροσδιορίσουν τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Για την «Πρωτοβουλία Επιστημόνων για το Περιστέρι»

Πηγή Τάρλα, MD, MSc

Γιωργος Βαθιωτης καθηγητης, MSc”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment