PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ξεκίνησε η διάθεση των νέων laptops της Apple


Ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη η διάθεση των νέων φορητών υπολογιστών της Apple, μια νέα σειρά laptops τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα Retina MacBook Pros.

Οι νέες συσκευές είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες σε σχέση με τους προκάτοχούς τους, ενώ διαθέτουν μια νέα μπάρα αφής στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου, καθώς και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που αντικαθιστά το κουμπί τροφοδοσίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τα νέα laptops θα κοστίζουν περίπου 830 ευρώ περισσότερο από τα παλαιότερα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν. Το μεγαλύτερο από τα δύο νέα MacBook Pro είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής που έχει διαθέσει η εταιρεία η τιμή του οποίου ξεπερνά τα 2.200 ευρώ.

Η τιμή του ξεκινά από τα 2.600 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα περίπου 4.500 ευρώ με την προσθήκη διάφορων επιλογών. Τα κίνητρα της Apple να επαναπροσδιορίσει τους φορητούς της υπολογιστές πιθανόν κρύβονται πίσω από την επιθυμία της εταιρείας να υπάρξει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των iPads και της σειράς MacBook.

Μέχρι πρόσφατα το πιο ακριβό iPad, το 12,9 ιντσών iPad Pro με Wi-Fi, ήταν πιο ακριβό από το πιο φθηνό laptop της εταιρείας. Αυτό έθετε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Apple, η οποία αγωνιζόταν να εξηγήσει στο καταναλωτικό κοινό την ιδιότητα των δύο συσκευών: εάν ένα laptop αποτελεί την καλύτερη λύση για δουλειά εν κινήσει, ποιος θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να αποκτήσει ένα iPad.

Πλέον, με τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών, η Apple δίνει ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα: τα iPad είναι φθηνότερες φορητές συσκευές με μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα, ωστόσο εάν ο κύριος υπολογιστής σας είναι φορητός τότε ένα ακριβότερο laptop είναι η καλύτερη λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment