• Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των φαρμακοποιών

Peristeri News
Μάρτιος31/ 2011

Τα πρώτα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Τα πρώτα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά χορηγεί κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους από αύριο Παρασκευή, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα διακόψει την κινητοποίηση του.

Εν τω μεταξύ άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας με ατέλειωτες ουρές για τους ασφαλισμένους του δημοσίου για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Συγκέντρωση έκαναν το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις.

«Στη μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μέσα στον Απρίλιο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι αναφέρεται στο σύνολο των γενόσημων και όχι σε εκείνα των οποίων οι τιμές κυμαίνονται στα 5 με 6 ευρώ.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρεται στο μνημόνιο οι τιμές των γενόσημων θα πρέπει να διαμορφωθούν στο 60% της τιμής των αντίστοιχων πρωτότυπων φαρμάκων απο το 85 έως 90% που είναι σήμερα.

Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι οι στόχοι που είχε θέσει μέχρι τον Μάρτιο έχουν επιτευχθεί και συνεπώς δεν παραιτείται.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία ανέφερε ότι σε περίπου 25-30 νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και κατονόμασε ως αυτά με τη χειρότερη κατάσταση το νοσοκομείο του Κιλκίς, και από το Λεκανοπέδιο Αττικής το Αλεξάνδρας, το Ασκληπιείο και το Αγίας Βαρβάρας προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση είκοσι συνολικά διοικητών.