PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας με Δημάρχους


Ο Κ. Παπαντωνίου συναντήθηκε με τους κ.κ. Χρ. Καρδαρά, Γ. Καπλάνη και Ν. Σαράντη

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στο πλαίσιο των σταθερών επαφών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αιγάλεω Χρήστο Καρδαρά.

Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα για την ενότητα της Δυτικής Αθήνας καθώς και για τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αφορούν τον Δήμο Αιγάλεω.

Την συνάντηση απασχόλησαν θέματα συντονισμού ανάμεσα στους δυο φορείς σχετικά με την προοπτική ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ καθώς και οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από την Αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμών για την απασχόληση και την άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου σε σχετική του δήλωση υπογράμμισε: “Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την Δυτική Αθήνα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας.

Οι δυο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης , από κοινού πρέπει και μπορούν να εργαστούν για την ποιοτική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας . Οι επαφές μου με τους Δημάρχους της περιοχής συνεχίζονται σε σταθερή βάση με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν την Δυτική Αθήνα”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καρδαράς , αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαντωνίου για την σταθερή του προσήλωση στα θέματα που απασχολούν την περιοχή, τόνισε την ανάγκη για σταθερή συνεργασία ανάμεσα στους δυο Αυτοδιοικητικούς φορείς, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος και αποτελεσματικότερος συντονισμός στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και στην κατάρτιση προγραμμάτων απασχόλησης και άμβλυνσης του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας που ταλανίζει την Δυτική Αθήνα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος δικτύων και υποδομών του Δήμου Αιγάλεω κ. Νίνα Τσιναρίδου , ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Γιαννακάκος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο φορέων.

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Στις 30 Απριλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Έργων & Διοίκησης Β. Κόκκαλης της Περιφέρειας Αττικής και η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.

Η συζήτηση αφορούσε τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί ή είναι υπό ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της περιοχής.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η κοινή θέση του κ. Καπλάνη και του κ. Παπαντωνίου σχετικά με την αναβάθμιση υπηρεσιών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και την ανάγκη εξεύρεσης ολοκληρωμένης, ριζικής και σε εθνικό επίπεδο λύσης στο ζήτημα των ναρκωτικών αντί μιας χωροταξικής μετάθεσης του προβλήματος.

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας ενημερωτική σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Πρόεδρο του ΑΣΔΑ Ν. Σαράντη για τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτική Αθήνας.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Έργων & Διοίκησης Β. Κόκκαλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Σαμόλης και ο Γραμματέας του ΑΣΔΑ Π. Μπιτούνης.

Συζητήθηκαν τα έργα που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας, αυτά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ καθώς και οι προοπτικές ένταξης και νέων έργων για τον Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Δυτικής Αθήνας είναι το σημαντικότερο ζήτημα για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας και των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.

Βασικός στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ως εκ τούτου, το πλαίσιο στρατηγικής αφορά τη διεκδίκηση και υλοποίηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ μεγάλων έργων υποδομής (οδικοί άξονες, νέοι σταθμοί μετρό, χώροι στάθμευσης κ.α.), προγραμμάτων πράσινης ανάπτυξης (ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, προσέλκυση επενδύσεων κ.α.) και δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment