PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί για δύο μεγάλα έργα που έρχονται στο Περιστέρι


Δύο μεγάλα έργα που αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα και το επίπεδο στο Περιστέρι βρίσκονται πλέον σε φάση διαγωνισμού.

Πρόκειται για το θέατρο Ξυλοτεχνίας συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ και τις παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε δρόμους του Λόφου Αξιωματικών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το θέατρο της Ξυλοτεχνίας η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου στις 10:00.

Όσον αφορά το υποέργο 2 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου στις 11:00.

Το πολυαναμενόμενο θέατρο Ξυλοτεχνίας

Όπως σας είχε ενημερώσει από το 2018 το PeristeriNews.gr, τότε είχε ξεκινήσει μελέτη για δημιουργία θεάτρου στο παλιό κτίριο της Ξυλοτεχνίας.

Η μελέτη που έχει ολοκληρωθεί μεταξύ άλλων εμπεριέχει την πλήρη κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου (που βρίσκεται σε κακή κατάσταση) και την κατασκευή από την αρχή ενός νέου μεγάλου θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μελέτη αναφέρεται η κατασκευή υπόγειων επιπέδων πάρκινγκ, μεγάλου περιβάλλοντα χώρου, καμαρινιών, μεγάλης σκηνής με πάνω από 400 θέσεις καθήμενων και δεύτερη μικρότερη σκηνή στον πάνω όροφο.

Πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ, για το οποίο έχουν ήδη υπογράψει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Αυτό το έργο εντάσσεται στο πλάνο της διοίκησης Παχατουρίδη για την περίοδο 2022-2027 με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμα σημείου προορισμού και στόχο την προσέλκυση ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα σε κεντρικούς δρόμους του Λόφου Αξιωματικών

Οι επεμβάσεις έχουν στόχο την ανακατασκευή των υποδομών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων, να επιτυγχάνεται η κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων, δηλαδή να εξασφαλίζεται η δυνατότητα πρόσβασης  σε άτομα με αναπηρία και όλων των ηλικιών.

Με την παρέμβαση, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, επιτυγχάνεται αστική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

Η αναβάθμιση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων δημιουργεί στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επισκεψιμότητα και η διέλευση στους χώρους αυτούς.

Οι παρεμβάσεις για το υποέργο 2 που αφορά την περιοχή του Λόφου Αξιωματικών και βγήκε σε διαγωνισμό έχει προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ με τα χρήματα να προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις του υποέργου 2 με συνολική έκταση 35.910,00 μ2:

  • την οδό Πάρνηθος (από Πελασγίας έως Μαραθωνοκάμπου),
  • την πλατεία στο Ο.Τ. 870,
  • τμήμα της οδού Παλαιάς Καβάλας (από Λεωφ. Αθηνών έως την οδό Τρεμπεσίνα-Μαραθωνοκάμπου), την οδό Μαραθωνοκάμπου (από Παλαιάς Καβάλας έως Μεσσηνίας) και την οδό Παρνασσίδος (από την οδό Μεσσηνίας έως την οδό Τζων Κέννεντυ),
  • την οδό Μπαρουξή (από Παλαιάς Καβάλας έως Τζων Κέννεντυ) και
  • την οδό Παλαιάς Καβάλας (από Τρεμπεσίνας-Μαραθωνοκάμπου έως Λεωφ. Αθηνών).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment