PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έπεσαν οι υπογραφές – Το Περιστέρι αποκτά νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Πολυχώρο


Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός νέου σύγχρονου  Πολιτιστικού Πολυχώρου πραγματοποιήθηκε σήμερα με την υπογραφή της σχετικής  Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη.

Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, θα χρηματοδοτηθεί  από την Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης,  και από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, θα μπορούν να ξεκινούν άμεσα τα έργα κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης επισημαίνοντας ότι «είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Περιστερίου και συνολικά τη Δυτική Αθήνα καθώς θα αποκτήσει το δικό της Μέγαρο Πολιτισμού».

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παχατουρίδη, τόνισε ότι  «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη».

Γ. Πατούλης: Από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς πολυχώρους στην Αττική

«Χαίρομαι που σήμερα εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας μαζί με έναν από τους πιο σημαντικούς Δημάρχους της Αττικής μας και φίλο τον Ανδρέα Παχατουρίδη υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη και την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου, ο οποίος θα είναι από τους σημαντικότερους, όχι μόνο στο Περιστέρι αλλά σε όλη την Αττική.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού, ένα όραμα ετών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα, μετά από συστηματική δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή του με 14 εκ. ευρώ. Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο των πολιτών του Περιστερίου. Ως Περιφέρεια Αττικής με ιδιαίτερη χαρά επενδύουμε στη δημιουργία αυτού του έργου, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και με άλλα σημαντικά έργα υποδομών στην περαιτέρω ανάπτυξη του Περιστερίου, ενός δήμου ο οποίος με την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή του Ανδρέα Παχατουρίδη έχει αλλάξει ριζικά όψη και έχει εξελιχθεί σε μία πόλη στην οποία χαίρονται να ζουν οι κάτοικοί της».

Α. Παχατουρίδης:  Μέγαρο Πολιτισμού για τη Δυτική Αθήνα

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την πόλη του Περιστερίου. Υπογράψαμε μαζί με τον φίλο, Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ενός πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου στο Δήμο μας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο θέατρο, χώρους υποστηρικτικούς του θεάτρου και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Θα είναι ένα, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, Μέγαρο Πολιτισμού για τη Δυτική Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος 

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου για τον Δήμο Περιστερίου στο χώρο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου χώρου, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση θα  είναι:

-H δημιουργία ενός χώρου που δεν θα λειτουργεί μόνο ως θέατρο αλλά θα είναι ταυτόχρονα και χώρος κοινωνικής συνάθροισης

-Η διατήρηση της μνήμης του παλαιού θεάτρου που στέγασε με πρωτοβουλία των ιδίων δημοτών τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες

-Η εξασφάλιση των βασικών αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου θεάτρου στην ίδια θέση. Προβλέπονται επίσης θέσεις παρκινγκ, αποθηκευτικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων, πλατεία, σκηνή, καμαρίνια ηθοποιών, γραφειακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και λοιποί χώροι υποστήριξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment