PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ξεκινά η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων


Την αναλαμβάνει ειδική επιτροπή.

Επιτροπή που έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υποβάλει τις προτάσεις της για τη σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η επιτροπή θα προτείνει τόσο την αυξομείωση των αντικειμενικών τιμών, όσο και την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού των ακίνητων στις περιοχές της Ελλάδας που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Έτσι, οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, κάτι που συνεπάγεται και αντίστοιχη αύξηση της φορολογικής βάσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της κατάρρευσης των εμπορικών αξιών των ακινήτων την τελευταία τριετία στις περισσότερες περιπτώσεις η αναπροσαρμογή των τιμών θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Οι νέες αντικειμενικές τιμές θα αποτελέσουν τη βάση επί της οποίας θα υπολογισθεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα εφαρμοσθεί από το Σεπτέμβριο.

Το μόνο θετικό είναι ότι ενδεχόμενη μείωση των αντικειμενικών τιμών σε κάποιες περιοχές θα καταστήσει πιο συμφέρουσα -υπό προϋποθέσεις- τη μεταβίβαση ακινήτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment